2 Ιουν 2016

Πάμε στο 4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας στο Αυγόρου


Τα Κοκκινοχώρια της επαρχίας Λάρνακας και της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου φημίζονται για το εύφορό τους έδαφος με το σκούρο κόκκινο χρώμα και το πλήθος των γεωργικών προϊόντων που καλλιεργούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Πρωταγωνίστρια, όμως, των γεωργικών προϊόντων της περιοχής δεν είναι άλλη από την πατάτα η οποία θεωρείται μία από τις καλύτερες της Ευρώπης. Το αγαπημένο προϊόν των Κοκκινοχωρίων, η πατάτα δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό της φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται φέτος στο χωριό Αυγόρου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.


Η εκδήλωση θα γίνει στις 25 Ιουνίου ημέρα Σάββατο στο Αυγόρου (Α’ Δημοτικό Σχολείο) και θα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί έκθεση παλαιών και σύγχρονων γεωργικών μηχανημάτων, ενώ θα υπάρχουν περίπτερα με είδη άρδευσης. Επίσης εταιρείες φυτοφαρμάκων θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Το Τμήμα Γεωργίας θα δημιουργήσει εκθεσιακό περίπτερο με όλες τις ποικιλίες πατατών που καλλιεργούνται στον τόπο μας.


Φαγητό και γλυκό από πατάτα

Αρχιμάγειρες σε συνεργασία με την Νεολαία του Πολιτιστικού Ομίλου Αυγόρου θα ετοιμάσουν παραδοσιακά και σύγχρονα εδέσματα με κεντρική πρώτη ύλη την πατάτα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τόσο φαγητά με διάφορες παραλλαγές της πατάτας όσο και γλυκά.


Ο Πολιτιστικός Όμιλος ΘΟΙ Αυγόρου με το μουσικό και το χορευτικό του τμήμα θα παρουσιάσουν μουσικές και τραγούδια της κυπριακής παράδοσης.

Τέλος, το Μουσικό Σχήμα Μούσα με τον Μιχάλη Τερλικκά θα αναλάβει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Φωτογραφίες από την περσινή εκδήλωση

Πηγή: Time Out Cyprus

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.