8 Ιουν 2016

Έκθεση φωτογραφίας στη Χάγη για την Αμμόχωστο


Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Αμμόχωστος: Mια Ευρωπαϊκή Πόλη Φάντασμα», παρουσιάστηκε στην Χάγη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ από το ΓΤΠ, η έκθεση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης τη Δευτέρα στο Μουσείο «Σπίτι της Ανθρωπότητας» («Humanity House»), το οποίο είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου που αποτελείτο από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Αλέξη Γαλανό και τους Δημοτικούς Συμβούλους Αμμοχώστου Κωνσταντίνο Χατζηκακού και Γεώργιο Μπέρο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Πρέσβεις, διπλωμάτες, Ολλανδοί αξιωματούχοι και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του, ο κ. Γαλανός τόνισε το διακαή πόθο των Αμμοχωστιανών να επιστρέψουν στην πόλη τους, παρουσιάζοντας το όραμα στο άμεσο μέλλον η Αμμόχωστος να γίνει ξανά μια ευημερούσα πόλη και η ανοικοδόμησή της να συμβάλει καταλυτικά στην επίλυση του Κυπριακού και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο κοινοτήτων.

Υπογράμμισε ότι το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και ότι η επίλυσή του θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρέσβης κ. Οικονόμου υπογράμμισε την υποχρέωση της Τουρκίας να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να επιστρέψει την κατεχόμενη Αμμόχωστο στους νόμιμους κατοίκους της στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ.

Η Τασούλα Χατζητοφή, ιδρύτρια του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Walk of Truth», αναφέρθηκε στις προσωπικές της εμπειρίες ως πρόσφυγας από την Αμμόχωστο και τη δράση της για τον επαναπατρισμό κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών από την κατεχόμενη Κύπρο.

Η εκδήλωση περιελάμβανε σύντομο μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην Αμμόχωστο από τους μουσικούς Γιάννη Κουτή και Πρόδρομο Μπακλατζή, καθώς και προβολή ντοκιμαντέρ για την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.