13 Ιουν 2016

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Ακιντζί για το οδόφραγμα Δερύνειας


Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, με θέμα τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Λέυκας- Απλικίου.

Οι δυο ηγέτες εξέφρασαν την κοινή τους επιθυμία, όπως ανοίξουν τα εν λόγω οδοφράγματα το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με δήλωση της λεγόμενης "προεδρίας" στα κατεχόμενα, πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με πρωτοβουλία του κ. Ακιντζί με την UNDP - Συνεργασία για το Μέλλον (PFF), το Γραφείο Στήριξης της Ε.Ε. και αξιωματούχους της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις σε σχέση με τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

Στη συνάντηση πήραν μέρος “αξιωματούχοι” του ψευδοκράτους και ο "συμπρόεδρος" εκ μέρους της τ/κ πλευράς στην Τεχνική Επιτροπή για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Μουσταφά Λακανταμιαλί, η Διευθύντρια του Προγράμματος UNDP-PFF Τιζιάνα Ζενάρο, ο Σύμβουλος της Ειρηνευτικής Δύναμης των ΗΕ Λιν Χάστιγκς και ο επικεφαλής του γραφείου υποστήριξης της ΕΕ Αλεσάντρο Μπιαντσιάρτι.

Η συνάντηση έγινε στο "προεδρικό" και συζητήθηκε το θέμα της επίσπευσης της διαδικασίας προσφορών από την UNDP για την κατασκευή του δρόμου Δερύνειας – Απλικίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.