18 Ιουν 2016

Άρωμα Euro στην Αγία Νάπα – Πληρότητα στο 100%


Ένα μικρό Euro και σίγουρα πολύ διαφορετικό από αυτό που εξελίσσεται κάθε μέρα στα γήπεδα της Γαλλίας, διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες στα κλαμπ και τις καφετέριες της Αγίας Νάπας, που προσφέρουν δυνατότητα τηλεθέασης των παιχνιδιών. Στο… Euro Νάπα πρωταγωνιστούν, σύμφωνα με τον δήμαρχο του τουριστικού θερέτρου Γιάννη Καρούσο, οι Βρετανοί και Ρώσοι φίλαθλοι, οι οποίοι αποτελούν το 70% του τουριστικού πληθυσμού αυτές τις μέρες στην περιοχή. Το υπόλοιπο 30% της τουριστικής αθλητικής κερκίδας καταλαμβάνουν οι Σκανδιναβοί, οι Γερμανοί και τουρίστες φίλαθλοι διάφορων άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Αγίας Νάπας, ευτυχώς τα επεισόδια και η βία περιορίζονται μόνο στα γήπεδα της Γαλλίας και μέχρι στιγμής δεν υπήρξε το παραμικρό στους χώρους τηλεθέασης των αγώνων, που κάθε βράδυ συνωστίζονται οι τουρίστες φίλαθλοι στην Αγία Νάπα. Συμβαίνουν όμως πολλά άλλα πράγματα, που δίνουν αθλητικό ποδοσφαιρικό χρώμα στην περιοχή και την κάνουν να μοιάζει πότε με συνοικία του Λονδίνου, πότε με συνοικία της Μόσχας και άλλοτε με γειτονιά στης Στοκχόλμης και του Μπέλφαστ.

Για παράδειγμα, στο παιχνίδι Ρωσίας – Αγγλίας μπορεί να μην υπήρξε νικητής στο γήπεδο, αλλά στην Αγία Νάπα υπήρξε και ήταν οι ιδιοκτήτες των μπιραριών και των κλαμπ ή καφετεριών όπου σερβίρεται αλκοόλ και υπάρχουν γιγαντοοθόνες για τηλεθέαση των αγώνων. Και οι οποίοι δεν έφταναν να σερβίρουν γαλόνια μπίρας στους Βρετανούς τουρίστες φιλάθλους και λίτρα βότκας στους Ρώσους. «Η μπίρα, η βότκα και γενικά το αλκοόλ ρέουν άφθονα στις τηλεθεάσεις των αγώνων του Euro αυτές τις μέρες στην Αγία Νάπα», συμπληρώνει ο κ. Καρούσος.

Ανέφερε ακόμα πως αρκετά υποστατικά στολίστηκαν με σημαίες των χωρών που λαμβάνουν μέρος στη σπουδαία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση, δίδοντας έμφαση στους Άγγλους, Ρώσους και Σκανδιναβούς φιλάθλους, οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι στην Αγία Νάπα.

Επισήμανε ακόμη ότι υπάρχουν στις τάξεις των τουριστών από αυτές τις χώρες αρκετοί ένθερμοι οπαδοί των εθνικών τους ομάδων. Οι οποίοι, κάθε φορά που παίζει η ομάδα τους, φορούν κασκόλ, κρατούν σημαίες και κατευθύνονται κατά μικρές ομάδες στους χώρους όπου θα παρακολουθήσουν τον αγώνα της αρεσκείας τους. «Τέτοιες εικόνες στην Αγία Νάπα παρακολουθούμε μόνο σε Euro και σε Μουντιάλ», κατέληξε ο δήμαρχος Αγίας Νάπας.

Ψηλές πληρότητες μέχρι και τον Νοέμβριο

Ωστόσο, η ευχάριστη διάθεση στην Αγία Νάπα, δεν προέρχεται μόνο από όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες γύρω από τη διοργάνωση του Euro 2016. Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, η σεζόν ξεκίνησε φέτος από τον Απρίλιο με ψηλές πληρότητες, ενώ εδώ και μερικές βδομάδες οι πληρότητες είναι πέριξ του 100%. «Προβλέπεται», συνέχισε ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, «εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι ψηλές πληρότητες, δηλαδή γύρω στο 90%, να συνεχιστούν μέχρι και όλο τον Οκτώβριο, ίσως και τον Νοέμβριο.

Ο Μάιος που πέρασε, ήταν ένας από τους καλύτερους που είχε ποτέ η Αγία Νάπα από πλευράς πληρότητας των ξενοδοχείων της». «Τα θετικά δεδομένα», ανέφερε τέλος, «φαίνονται και από την κατανάλωση του νερού, τη ροή νερού στο αποχετευτικό σύστημα, αλλά και από τις κρατήσεις κρεβατιών και ομπρελών θαλάσσης. Ενώ αναμένονται σύντομα και τα πρώτα στατιστικά στοιχεία των ιδίων των ξενοδοχείων». «Το μόνο», επισήμανε, «που φαίνεται ότι ίσως να έχει κάποιο πρόβλημα, είναι η παρουσία πελατών σε εστιατόρια και ταβέρνες, εκ μέρους των οποίων φαίνεται να διατυπώνονται κάποια παράπονα».

Εορταστικό τετραήμερο

Φεστιβάλ Κατακλυσμού με Φεστιβάλ νεολαίας συνδυάζει ο Δήμος Αγίας Νάπας, κατά τις τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του που ξεκίνησαν χθες. Αύριο Κυριακή 19 Ιουνίου, στον χώρο όπου διεξάγονται οι εκδηλώσεις (λιμανάκι της Αγίας Νάπας) θα πραγματοποιηθεί συναυλία του γνωστού Έλληνα τραγουδιστή Γιώργου Μαργαρίτη, ενώ τη Δευτέρα 20 Μαΐου, συναυλία της Έλλης Κοκκίνου. Και τις τέσσερις μέρες του Φεστιβάλ Κατακλυσμού στο χώρο στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, θα πραγματοποιείται επίσης και το Φεστιβάλ Ψαριού, στο πλαίσιο του οποίου θα προσφέρονται διάφορα θαλασσινά εδέσματα στο κοινό. Το τετραήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας θα πλαισιώνεται επίσης από πολλά κυπριακά παραδοσιακά συγκροτήματα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και του Δήμου Αγίας Νάπας.

Πηγή: Φιλελεύθερος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.