19 Ιουλ 2016

Πορεία μνήμης Ισαάκ - Σολωμού: Μοτοσικλετιστές οργώνουν την Ευρώπη (βίντεο)


Άρχισε την περασμένη Κυριακή άπό το Βερολίνο, η «Πορεία Ελευθερίας», η οποία διοργανώθηκε από την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού». Το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα έχει σαν στόχο την ενημέρωση σε διεθνές επίπεδο για την τουρκική εισβολή και κατοχή της πατρίδας αλλά και για τη θυσία των δύο ηρωομαρτύρων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.


Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, οι συμμετέχοντες στην αντικατοχική πορεία, αναχώρησαν την Κυριακή για Γερμανία για να ξεκινήσουν την «Πορεία Ελευθερίας», στη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Αφού παρέλαβαν τις μοτοσικλέτες τους από το τελωνείο του Αμβούργου, οι οποίες είχαν σταλεί πριν ενάμιση μήνα από το λιμάνι Λεμεσού, ξεκίνησαν για το Βερολίνο και την Πύλη του Βραδεμβούργου.


Εκεί τους περίμεναν Κύπριες φοιτήτριες, προσφέροντας τους λουλούδια. Διανεμήθηκε διαφωτιστικό υλικό στους περαστικούς, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο καθώς και για τη θυσία Ισάακ - Σολωμού.


Μετά το Βερολίνο, οι μοτοσικλετιστές έφτασαν στην Πράγα και ακολούθως στη Βουδαπέστη. Επόμενος τους σταθμός είναι το Βελιγράδι.
Πηγή: Φιελεύθερος / Ρεπόρτερ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.