26 Ιουλ 2016

Φονικό Αγίας Νάπας: Η απάντηση του Αρχηγού για τους Σέρβους εκτελεστές και τα διεφθαρμένα μέλη


Απάντηση δίνει ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου σε σχέση με το δημοσίευσα του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ότι από τον περασμένο Απρίλιο ήταν ενήμερος από την ΚΥΠ και το Γραφείο Πληροφοριών τόσο για διεφθαρμένα μέλη του σώματος όσο και για την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών για τους οποίους η Ιντερπόλ έδωσε στοιχεία για Κύπριους συνεργούς.

Ακολουθεί αυτούσια η απάντηση του Αρχηγού:

«Σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα στο διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης “REPORTER ON LINE”, δηλώνω κατηγορηματικά ότι, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός ότι, “… ο Αρχηγός Αστυνομίας γνώριζε πολλά και δεν έκανε τίποτε…”.

Συγκεκριμένα, σε καμία περίπτωση, τον Απρίλιο 2016, δόθηκε στον Αρχηγό Αστυνομίας οποιαδήποτε ενημέρωση είτε από την ΚΥΠ είτε από τον Κλάδο Πληροφοριών που να αφορά σε διεφθαρμένα μέλη της Αστυνομίας και σε Σέρβους εκτελεστές που θα έφθαναν στην Κύπρο.

Οι πληροφορίες τόσο για την άφιξη Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο, όσο και για τους πιθανούς Κύπριους συνεργούς τους, δόθηκαν από την Interpol και ο χειρισμός τους ανατέθηκε σε μέλη της ανώτατης ηγεσίας και στα καθ’ ύλην αρμόδια τμήματα της Υπηρεσίας για να προβούν σε άμεσες ενέργειες για διερεύνηση τους. Οι πληροφορίες διερευνήθηκαν και δεν προέκυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μαρτυρία.

Στο χειρισμό των πληροφοριών, όντως, υπήρξε διαρροή, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο διοικητικής έρευνας. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας, η διαρροή δεν έγινε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά αναγόταν σε λάθος στο στάδιο της διαβίβασης της πληροφορίας.

Ως θέμα αρχής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θεωρώ ότι, τουλάχιστον προτού δημοσιευτούν οι οποιεσδήποτε ειδήσεις που αφορούν σε ιδιαίτερα σοβαρά αστυνομικά θέματα, θα ήταν ορθότερο να ζητείται και η θέση της Αστυνομίας.

Εν κατακλείδι δεδομένου του γεγονότος ότι το δημοσίευμα είναι δυσφημιστικό για το πρόσωπό μου, θα λάβω νομική συμβουλή σε σχέση με τα νομικά μου δικαιώματα.»

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.