19 Ιουλ 2016

Τον Σεπτέμβριο ο θεμέλιος λίθος για τους δίδυμους πύργους στην Αγία Νάπα


Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 αναμένεται να κατατεθεί ο θεμέλιος λίθος για τους δίδυμους πύργους που θα αποκτήσει η Αγία Νάπα κοντά στη Μακρόνησο.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «οι δίδυμοι πύργοι, θα αποτελούνται από πολυτελή διαμερίσματα και σουίτες και είναι μέρος της υποδομής της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται ότι ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Ναχίπ Σαουϊρι, ο επενδυτής του έργου και οι συνεργάτες του στην Κύπρο, δηλαδή η Εταιρία Καραμοντάνης, θα υπογράψουν τα συμβόλαια με την εταιρία που θα οικοδομήσει την Μαρίνα».

Πρόσθεσε ότι «στη συνέχεια ο χώρος της Μαρίνας στην περιοχή του Μακρόνησου θα περιφραχτεί για να γίνει το εργοτάξιο και αναμένεται ότι τα έργα θα αρχίσουν μέσα στο Σεπτέμβριο. Ο θεμέλιος λίθος για το μεγαλεπήβολο αυτό έργο αναμένεται να κατατεθεί στις 23 ή 30 Σεπτεμβρίου και οι ιδιοκτήτες του σκοπεύουν να δώσουν πανηγυρικό χαρακτήρα στην εκδήλωση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε ότι «η Μαρίνα άρχισε να διαφημίζεται στο εξωτερικό ενώ ξεκίνησε και η πώληση σπιτιών και διαμερισμάτων. Οι ιδιοκτήτες του έργου θα συμπεριλάβουν στην διαφήμιση του στο εξωτερικό και την ευρύτερη περιοχή της Αγίας Νάπας, κάτι που αποτελεί για μας ευκαιρία για παγκόσμια προβολή του Δήμου».

Εξήγησε επίσης ότι «για την προβολή της Αγίας Νάπας ο Δήμος αλλά και οι ιδιοκτήτες του έργου θα συνεργαστούν στενά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς για το έργο της Μαρίνας, ο Γιάννης Καρούσος απάντησε πως «το λιμάνι θα έχει χωρητικότητα 400 - 450 σκαφών, ενώ θα υπάρχει και χώρος έξω από τη θάλασσα για άλλα 150 περίπου σκάφη. Αναφορικά με τις επενδύσεις γύρω από τη μαρίνα εκτός από τους δίδυμους πύργους που θα αποτελούνται από 26 ορόφους με πολυτελή διαμερίσματα, θα υπάρχει επίσης και αριθμός πολυτελών επαύλεων και υπερπολυτελές ξενοδοχείο».

Ανέφερε ακόμα ότι «αναμένεται πως οι εντός θαλάσσης εγκαταστάσεις της μαρίνας Αγίας Νάπας θα είναι έτοιμες σε τρία χρόνια ενώ οι εκτός θαλάσσης επενδύσεις σε πέντε χρόνια».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ανέφερε επίσης ότι «η περιοχή γύρω από τη μαρίνα αποτελεί «καυτό χώρο» επενδύσεων από μεγάλους και σοβαρούς επενδυτές που προσβλέπουν σε επενδύσεις ανάλογες με το χαρακτήρα που έχει η μαρίνα. Ο Δήμος προσβλέπει σε μια ανάλογη αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ιδιωτών από το κράτος, ώστε να βοηθηθούν σημαντικές αναπτύξεις, που για μας θεωρούνται πολύ σημαντικές».

Σε άλλη ερώτηση ο Γιάννης Καρούσος απάντησε πως σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον ίδιο ο Αιγύπτιος μεγιστάνας «δεν ενδιαφέρεται για τη δημιουργία απλά μιας μαρίνας στην Κύπρο, αλλά για τη δημιουργία της καλύτερης μαρίνας στη Μεσόγειο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.