2 Σεπ 2016

Σχολεία Ριζοκαρπάσου: Αναμένουν έγκριση εκπαιδευτικών από το ψευδοκράτος


Εν αναμονή της έγκρισης των εκπαιδευτικών από τις αρχές του ψευδοκράτους βρίσκονται για άλλη μια φορά τα σχολεία του Ριζοκαρπάσου, λίγες μόνο μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αυτό δήλωσαν σήμερα ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου και ο Κοινοτάρχης Ριζοκαρπάσου μετά από σύσκεψη στο Γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση των θεμάτων των εγκλωβισμένων στην παρουσία και του Κοινοτάρχη της Αγίας Τριάδας Γιαλούσας και λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας και της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι “η Κυβέρνηση παραμένει πάντοτε συμπαραστάτης και αρωγός στον αγώνα που καθημερινά διεξάγουν οι εγκλωβισμένοι μας για επιβίωση στη γη των προγόνων τους”.

“Θέματα που αφορούν τους εγκλωβισμένους μας τα βλέπουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία γιατί πραγματικά με το πέρασμα των χρόνων αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν να βιώνουν καθημερινά τις καταστροφικές συνέπειες της εισβολής και κατοχής και για μας είναι ασφαλώς υψίστης σημασίας”, πρόσθεσε.

Όπως είπε, “είχα την ευκαιρία για ακόμη μια φορά να συζητήσω μαζί με τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων του Ριζοκαρπάσου και της Αγίας Τριάδας Γιαλούσας στην παρουσία λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας και της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας διάφορα θέματα”.

“Ιδιαίτερα συζητήσαμε για τα θέματα που άπτονται της καλής λειτουργίας των σχολείων μας στο Ριζοκάρπασο. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη σωστή παιδεία των μαθητών μας εκεί και να μην ξεχνούμε ότι αυτά τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους διεξάγουν ένα σημαντικό και πολύτιμο εθνικό έργο γιατί είναι αντίξοες οι συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργούν αυτά τα σχολεία”, είπε.

Ανέφερε, επίσης, ότι “είχαμε την ευκαιρία να αγγίξουμε μια σειρά από προβλήματα όπως είναι η έγκαιρη τοποθέτηση εκπαιδευτικών και μεταφορά των βιβλίων στα σχολεία εκεί”.

Στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου θα φοιτήσουν φέτος 39 μαθητές στη Προδημοτική, Δημοτική και στη Μέση εκπαίδευση. Συγκεκριμένα στο νηπιαγωγείο θα φοιτήσουν 6 παιδιά, στο δημοτικό 15 και 18 στο Γυμνάσιο.

Σε ερώτηση για το εάν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης των εκπαιδευτικών στα σχολεία, ο κοινοτάρχης Ριζοκαρπάσου Μιχάλης Μικελλής είπε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτό που απομένει να γίνει είναι η έγκριση των εκπαιδευτικών από τις αρχές του ψευδοκράτους. “Είμαστε στην αναμονή και ελπίζουμε ότι εντός των ημερών θα έχουμε την απάντηση από την άλλη πλευρά”, είπε.

Είπε επίσης ότι το Γυμνάσιο άρχισε σήμερα τη λειτουργία του, προσθέτοντας ότι παραμένει η εκκρεμότητα του θέματος της διεύθυνσης του σχολείου.

Ο κ. Φωτίου ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα εκεί σχολεία έχουν ληφθεί έγκαιρα από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και από το Υπουργείο Παιδείας ”απλά υπάρχει μια διαδικασία- δυστυχώς μετά από 42 χρόνια- που πρέπει να ακολουθείται”.

“Εύχομαι όλα να πάνε καλά γιατί για μας είναι καθοριστικής σημασίας να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία μας από την αρχή”, είπε και υπενθύμισε ότι πέρσι υπήρχαν προβλήματα αναφέροντας συγκεκριμένα ότι “μέχρι το Νοέμβρη αναμέναμε απαντήσεις από την άλλη πλευρά όσον αφορά τις τοποθετήσεις. Αν είναι δυνατόν. Ευχόμαστε φέτος τα πράγματα να λειτουργήσουν πιο ομαλά”, είπε.

Ο κ. Φωτίου είπε επίσης ότι κατά τη σύσκεψη ενημέρωσε και για το σχέδιο επανεγκατάστασης νέων ανθρώπων στα κατεχόμενα χωριά το οποίο, όπως είπε, βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Είπε ακόμη ότι συζήτησαν και το θέμα της δημιουργίας των συνθηκών και των προϋποθέσεων για τη διεξαγωγή απογευματινών ή ημερήσιων δραστηριοτήτων για τους εγκλωβισμένους όλων των ηλικιών καθώς επίσης και το σχέδιο της επιδότησης των εγκλωβισμένων γεωργοκτηνοτροφικών. Ανέφερε ότι έχουν προκύψει κάποια προβλήματα προσθέτοντας ότι “είμαστε στο σωστό δρόμο για την επίλυση τους”.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ανέφερε ότι συζήτησαν επίσης το θέμα της ανάγκης επιδιόρθωσης των κοιμητηρίων και των εκκλησιών που βρίσκονται στα εγκλωβισμένα χωριά μας αλλά και το θέμα των τροφίμων που αποστέλλονται προς τους εγκλωβισμένους. Όπως είπε, υπήρξε πρόσφατα μια σημαντική βελτίωση σε ότι αφορά στο θέμα της ποιότητας των τροφίμων που αποστέλλονται στο Ριζοκάρπασο, στην Αγία Τριάδα και στον Κορμακίτη, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι “ υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης”.

Από την πλευρά τους, οι κοινοτάρχες ευχαρίστησαν τον κ. Φωτίου για τη στενή συνεργασία με σκοπό την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι μαθητές των εγκλωβισμένων χωριών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.