4 Νοε 2016

Συνάντηση στο Τμήμα Πολεοδομίας για τον δρόμο Σωτήρας-Δερύνειας


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη (3/11/2016) στα Γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως στη Λευκωσία για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών που αφορούν τον δρόμο Σωτήρας-Δερύνειας.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας με τον Δήμαρχο Δερύνειας κ. Άντρο Καραγιάννη, και συζήτησαν με τους λειτουργούς του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και των Δημοσίων Έργων τις λεπτομέρειες που αφορούν τον σχεδιασμό και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του δρόμου.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, μέχρι τον Απρίλιο του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες που αφορούν τον σχεδιασμό, ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2017 θα προκηρυχθούν οι προσφορές για τις κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2017.

Πρόκειται για ένα Πολεοδομικό Έργο ύψους €11 εκατ. με ανάλογη συνεισφορά από τους δύο Δήμους, Σωτήρας και Δερύνειας, που εντάσσεται στις εξαγγελίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη ύψους €95 εκατ. για την ελεύθερη Αμμόχωστο που έγιναν τον Ιούλιο του 2015, ενώ η κατασκευή του αποτελεί διακαή πόθο για τους δύο Δήμους εδώ και πολλά χρόνια.

Το έργο θα περιλαμβάνει διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο και φωτισμό, ενώ έχει βαρύνουσα σημασία για τους δύο γειτονικούς Δήμους, αφού αφενός θα ενώνει τη Δερύνεια με το παραλιακό μέτωπο, και τους υπόλοιπους Δήμους με την Δερύνεια και την Αμμόχωστο, -εφόσον πραγματοποιηθεί η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας- αφετέρου θα διευκολύνει την αυξημένη κυκλοφορία σε ένα δρόμο ο οποίος περιλαμβάνει το Γυμνάσιο Ειρήνης και Ελευθερίας, αθλητικές εγκαταστάσεις, λαϊκή αγορά κ.α.


SotiraNews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.