3 Νοε 2016

Επιτήδειοι με εράνους εξαπατούν πολίτες


Σοβαρές συστάσεις προς τους πολίτες από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού. Διάφοροι οι οποίοι προέρχονται από εγγεγραμμένους ή ανύπαρκτους Συνδέσμους, «παίρνουν τηλέφωνο τον κόσμο και αφού επικαλούνται διάφορα ζητήματα, κυρίως ασθένειες που αφορούν τα παιδιά, λένε στους πολίτες να τους αναφέρουν το χρηματικό ποσό που θα ήθελαν να προσφέρουν, για να τους ετοιμάσουν τάχα την απόδειξη και θα περάσουν από το σπίτι τους για να εισπράξουν», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΣΣΕ, Σταύρος Ολύμπιος.

Αυτό το φαινόμενο, είπε ο κ. Ολύμπιος, «δυστυχώς δεν σταματά πουθενά και υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες εμείς ως Συμβούλιο ενημερωθήκαμε από πολίτες, διερευνήσαμε την υπόθεση και ανακαλύψαμε ότι επρόκειτο για απάτη αφού οι «σύνδεσμοι» που υποτίθεται έκαναν τον έρανο δεν ήταν εγγεγραμμένοι και εγκεκριμένοι από πουθενά».

Δυστυχώς, είπε ο πρόεδρος του ΠΣΣΕ, «η νομοθεσία επιτρέπει σε κάποιες περιπτώσεις τους εράνους μέσω τηλεφώνου. Αυτό το ''παραθυράκι'' το εκμεταλλεύονται ορισμένοι, οι οποίοι αρχίζουν να παίρνουν τηλέφωνα τον κόσμο και να τον εξαπατούν».

Το χειρότερο, είπε ο κ. Ολύμπιος, «είναι ότι δεν είναι εύκολο να διωχθούν αυτοί οι άνθρωποι, διότι βάσει νόμου θα πρέπει η Αστυνομία να τους πιάσει εν ώρα δράσης. Αντιλαμβάνεστε ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται μέσα στα σπίτια του κόσμου και όσες φορές ενημερώσαμε εμείς, οι αστυνομικοί δεν ήταν δυνατό να τους εντοπίσουν εκ των υστέρων».

Γι' αυτό τον λόγο, είπε συνεχίζοντας ο κ. Ολύμπιος, «οι πολίτες θα ήταν πιο σωστό να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους εράνους, εάν δεν γνωρίζουν τον Σύνδεσμο και τα άτομα που τους καλούν. Είναι πολύ εύκολο να εξαπατηθεί κάποιος».

Για τη νομοθεσία που διέπει τους εράνους, ο πρόεδρος του ΠΣΣΕ ανέφερε ότι «ο νόμος έχει τροποποιηθεί, έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει σε κάποια στιγμή πολύ σύντομα να προχωρήσουμε σε γενικότερη τροποποίησή του, ώστε να γίνει πιο αυστηρός και να περιλαμβάνει και αυτές τις περιπτώσεις».

Πηγή: Φιλελεύθερος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.