13 Νοε 2016

Αποκαλυπτήρια καλλιτεχνικού έργου στην Αγία Νάπα από τον Υπ. Άμυνας


Τελέστηκαν από τον έντιμο Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαϊδη τα αποκαλυπτήρια του καλλιτεχνικού έργου "Από το Γοργοπόταμο στο... Ελ Αλαμέιν", του εικαστικού καλλιτέχνη Χρίστου Πίτσιλλου, το οποίο είναι αφιερωμένο στους εθελοντές στρατιώτες του Δήμου Αγίας Νάπας που υπηρέτησαν στον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Στην τελετή απήυθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός ΄Αμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος. ο εγγονός του γαιοκτήμονα Κράββα, από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, ο οποίος φιλοξένησε ένα από τους τιμώμενους εθελοντές στρατιώτες, τον κ. Ευστάθιο Νικόλα Παππουλλή, κ. Νικόλαος Κράββας ενώ για το έργο και την όλη φιλοσοφία του μίλησε ο δημιουργός του κ. Χρίστος Πίτσιλλος.


Στη συνέχεια ο Υπουργός ΄Αμυνας και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος επέδοσαν τις σημαίες και τιμητικές πλακέτες στους δύο εν ζωή στρατιώτες, Αντώνη Νικόλα Κεμιτζιή και Μιχαήλη Νικόλα Φλουρέντζου καθώς και μεταθανάτιες τιμητικές πλακέτες στις οικογένειες των υπόλοιπων στρατιωτών.


Η εκδήλωση διανθιζόταν με τραγούδια που τραγούδησαν τα παιδιά της χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας – Αντώνη Τσόκκου και με ποίημα που απήγγειλε ο λαϊκός ποιητής Τάκης Σκάρος.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

SotiraNews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.