3 Νοε 2016

Οι δέκα… «θεϊκές» ατάκες του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

Είναι στην επικαιρότητα όσο λίγοι. Ξέρει καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας και με την κάθε ευκαιρία το δείχνει. Ο λόγος για τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ο οποίος για άλλη μια φορά βρέθηκε στο επίκεντρο για τις δηλώσεις του περί ομοφυλοφίλων.

Οι ατάκες τους κάποιες φορές όχι και τόσο «θεϊκές» καθώς με κουβέντες του καφενέ μοιάζουν περισσότερο παρά βγαλμένες από το στόμα του προκαθημένου της εκκλησίας της Κύπρου.


Η ιστοσελίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ συγκέντρωσε κάποιες από αυτές που ξεχώρισαν την τελευταία δεκαετία και τις παρουσίασε…

Ιανουάριος 2007:

Τον Ιανουάριο του 2007 και εν μέσω προτάσεων εξαγοράς κυπριακών τραπεζών ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' έκανε δηλώσεις αναφορικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσουν οι επενδυτές. Συγκεκριμένα τόνισε:

"Κάλεσα τον λαό να είναι σε εγρήγορση και αν οι μετοχές φουσκώσουν να μην τις πουλήσουν για να μην έλθει σε ξένα χέρια η Τράπεζα Κύπρου. Αυτή είναι η συμβουλή της Εκκλησίας."

Καλοκαίρι 2007:

Απαντώντας σε ερώτηση για τα… μόλις 1000 ευρώ που πρόσφερε η εκκλησία της Κύπρου στους πυρόπληκτους της Ελλάδας ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε:

"Τα χρήματα της εκκλησίας δεν είναι για το γάμο του καραγκιόζη."

Μάρτιος 2013:

Μετά τις εξελίξεις με το κούρεμα των τραπεζών ο Μακαριότατος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος και σχολίασε πως «μας πρόδωσαν οι φίλοι μας και οι συνέταιροι μας».

"Δεν πρέπει ποτέ ο λαός μας να ξεχάσει αυτή τη, με συγχωρείτε, την προστυχιά των Ευρωπαίων."

Μάρτιος 2013:

Λίγο πριν τον αφορισμό του Ανδρέα Πιτσιλλίδη ο Αρχιεπίσκοπος δήλωνε για τον θεολόγο

"Δεν νομίζω να είναι ένας σωστός θεολόγος ή ευσεβής χριστιανός… Είναι ένα παλιόπαιδο."

Ιούλιος 2014:

O Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος απαντώντας στις διαμαρτυρίες πολιτών για το υψηλό κόστος έκδοσης εκκλησιαστικών διαζυγίων ανέφερε

"Πρόκειται για φόρο «πελλάρας». Τα ζευγάρια θα πρέπει να σκέφτονται σοβαρά πριν χωρίσουν και αν το κάνουν για να συνάψουν δεύτερο γάμο τότε ο πέλεκυς (οικονομικός) είναι βαρύς."

Απρίλιος 2015:

Αναφερόμενος στα συσσίτια που δίνει η εκκλησία στους απόρους είπε:

"Η Αρχιεπισκοπή δίνει κάθε μέρα και δεν έχει καμία μηχανή να κόβει λεφτά"

Αύγουστος 2015:

Ένα χρόνο πριν την έναρξη των εργασιών του πανορδθόδοξου συνεδρίου που διεξήχθη στην Κρήτη ανέφερε:

"Οφείλουμε «πρώτα όλοι να είμεθα Ορθόδοξοι και κατά δεύτερο λόγο να είμαστε Έλληνες, Ρώσοι, Άραβες, Σλάβοι κλπ. Αν δεν αποβάλουμε τον εθνισμό μας και να θέσουμε υπέρ άνω όλων την Ορθοδοξία, δυστυχώς δεν θα πάμε καλά»."

Νοέμβριος 2015:

Απαντώντας στις κατηγορίες που του καταλογίζουν για μη πνευματικό εργο ο Αρχιεπίσκοπος είπε:

"Ναι, έχω καλή αντίληψη επί των οικονομικών. Είμαι υποχρεωμένος να καταπιάνομαι με τα οικονομικά, επειδή ασκώ διοίκηση. Δεν μπορεί να μένω μόνο στον πνευματικό τομέα. Η Εκκλησία, βέβαια, είναι καλά στελεχωμένη, έχουμε οικονομολόγους και charter accountants, αλλά, κακά τα ψέματα, δυστυχώς ο προϊστάμενος είναι αυτός που χαράσσει πολιτική."

Δεκέμβριος 2015:

Ένα διαφορετικό δώρο απ' ότι συνηθίζεται πρόσφερε σε στρατιωτικούς και αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στις καθιερωμένες του επισκέψεις σε στρατόπεδα κατά την περίοδο των εορτών του 2015.

Αντί, λοιπόν, για βιβλία και εικόνες, που έδινε συνήθως ως δώρα, μοίρασε, hi-tech σταυρούς, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μάιος 2016:

Ικανοποιημένος από την είσοδο του ΕΛΑΜ στη Βουλή εμφανίστηκε ο Μακαριότατος.

"Δεν πίστευα ότι θα μπουν μέσα (εννοώντας το ΕΛΑΜ στη Βουλή), αλλά μπορώ να πω ότι ικανοποιήθηκα."

"Ποιος είπε, ότι είναι ακραίες οι φωνές του ΕΛΑΜ; Εγώ δεν είδα καμία ακραία φωνή. Προχθές στην εκλογή του προέδρου της Βουλής, καθόντουσαν στη θέση τους φρόνιμα- φρόνιμα. Ούτε μίλησαν, ούτε έκαναν καμία γκριμάτσα."

Περίοδος κρίσης:

Με αφορμή την οικονομική κρίση και την αύξηση των συνανθρώπων μας που χρειάστηκαν τη βοήθεια της εκκλησίας ο Μακαριότατος δήλωσε:

"Ξέρετε πόσους φτωχούς έχουμε κάθε μέρα, πολλές φορές κουράζεται το χέρι μου να υπογράφω τσεκ, για τους φτωχούς και τους πεινώντες."

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.