30 Ιαν 2017

Καναδάς: Επίθεση ενόπλων σε τέμενος στο Κεμπέκ

Μόντρεαλ: Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων σε τέμενος του Κεμπέκ, με την αστυνομία να συλλαμβάνει στη συνέχεια δύο υπόπτους -και να θεωρεί προς το παρόν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλους δράστες. Στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της βραδινής προσευχής, τραυματίστηκαν άλλα οκτώ άτομα.

 Την επίθεση καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική επίθεση σε βάρος των μουσουλμάνων». Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει τη σύλληψη δύο ατόμων για το περιστατικό, χωρίς ακόμη να υπάρχουν πληροφορίες για το υπόβαθρό τους. Και η αστυνομία, όπως και ο πρωθυπουργός, χαρακτήρισαν την επίθεση τρομοκρατική. Μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε σε ενημέρωση εκπρόσωπος της αστυνομίας, «δεν υπάρχουν ενείξεις πως υπήρξαν άλλοι δράστες».

 Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που στο τέμενος βρίσκονταν 40 άτομα. Ο πρωθυπουργος του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, καταδίκασε την τρομοκρατική -όπως την αποκάλεσε- επίθεση σε βάρος των μουσουλμάνων. «Η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας» υπογράμμισε στο μήνυμά του ο Τριντό.

Πηγή: news.in.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.