14 Φεβ 2017

12 χρόνια για τον βιασμό 2 γυναικών

Ποινή φυλάκισης 12 χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λεμεσό, σε 42χρονο Ρουμάνο, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για βιασμό δύο νεαρών γυναικών, που σημειώθηκαν το 2009 και το 2011 στη Λεμεσό.

 Ο ίδιος, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε διεθνές και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, είχε συλληφθεί πέρυσι στη Ρουμανία μετά από ταυτοποίηση με τη βοήθεια της βάσης δεδομένων γενετικού υλικού της Interpol - Europol και παραδόθηκε στις κυπριακές Αρχές. Ο πρώτος βιασμός σημειώθηκε στις 19 Μαΐου 2009 σε βάρος 17χρονης Αγγλοκύπριας, την οποία, ενώ περπατούσε στην οδό Ειρήνης, ο 42χρονος άρπαξε από το λαιμό και την οδήγησε σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης όπου και τη βίασε.

 Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου 2011, ο 42χρονος επιτέθηκε σε 23χρονη Εσθονή, ενώ καθόταν σε παγκάκι στην περιοχή Εναερίου, ζητώντας τα χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο, ενώ ακολούθως την οδήγησε στην παραλία, όπου τη βίασε και εγκατέλειψε τη σκηνή, αποσπώντας προσωπικά αντικείμενα από την τσάντα της. Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον 42χρονο ποινές φυλάκισης έξι χρόνων για κάθε βιασμό, οι οποίες είναι διαδοχικές.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.