15 Φεβ 2017

Ενωτικό δημοψήφισμα: Αντιδρούν οι Τ/κ εκπαιδευτικοί


Οι συντεχνίες των Τ/κ εκπαιδευτικών, KTOEOS και KTOS, με ανακοινώσεις τους αντιδρούν στην απόφαση της Βουλής για την αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμα του 1950.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, με γραπτή δήλωση του ΓΓ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ η KTOS χαρακτηρίζει προβοκάτσια την ενέργεια του "φασιστικού" – όπως αναφέρεται - ΕΛΑΜ να καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση, την περίοδο που οι προσπάθειες για λύση έχουν εντατικοποιηθεί.

Η ΚΤΟΣ υποστηρίζει ότι η απόφαση που πήρε η Βουλή είναι αντίθετη με το Σύνταγμα της ΚΔ του 1960 και πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται στο να κάνει το κράτος "μια ελληνική δημοκρατία". Ο κ. Ελτζίλ ζητεί να απαγορευθεί η δραστηριοποίηση του ΕΛΑΜ και ανακοινώνει ότι θα μεταφέρει την απόφαση της Βουλής ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι διχοτομιστές (υπέρ του τακσίμ) και οι ενωσίτες (υπέρ της ένωσης με την Ελλάδα) δημιούργησαν το κυπριακό πρόβλημα και έβαλαν τη βάση για τη συνέχισή του, προσθέτει.

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της συντεχνίας των Τ/κ καθηγητών, Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ γράφει ότι η απόφαση λήφθηκε με βάση μια νοοτροπία φασιστική και διαχωρισμού και καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί να επιδείξουν πολιτική βούληση για τη λύση του Κυπριακού.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.