2 Φεβ 2017

Μπέρδεμα με την αποχή των μαθητών - Επιμένει η ΠΣΕΜ, «όχι» λένε οι γονείς


Ανέστειλε τα εξαγγελθέντα για σήμερα μέτρα, που καλούσαν τους μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών να κατέλθουν σε δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, και καλεί τους μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους και στα μαθήματά τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, οι οργανωμένοι γονείς, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που τους βαραίνει δεν έχουν άλλα περιθώρια από το να αναστείλουν τα μέτρα. 'Οπως αναφέρεται, τα εξαγγελθέντα για σήμερα μέτρα αναστέλλονται και οι μαθητές καλούνται να παραμείνουν στις τάξεις τους και στα μαθήματά τους.

Η προηγούμενη ανακοίνωση των γονιών καλούσε τα παιδιά να απέχουν για δύο ώρες από τα μαθήματά τους, αλλά να παραμείνουν στα σχολεία τους, γιατί σκοπός ήταν η ουσιαστική διαμαρτυρία, και όχι η απώλεια περαιτέρω πολύτιμου διδακτικού χρόνου.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία, αναφέρει στην ανακοίνωση της, ότι συνεχίζει να κρίνει αναγκαία την αναβολή της ψήφισης της πρόνοιας για εξετάσεις ανά τετράμηνο για εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί χρόνος στο διάλογο που θα επιτρέψει την ορθή εφαρμογή της πρότασης και καλεί το Υπουργείο Παιδείας και τη Βουλή να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο ώστε όλοι μαζί με νηφαλιότητα να πράξουν το καλύτερο δυνατό για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και το Δημόσιο Σχολείο.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο πρόεδρος των Συνδέσμος Γονέων ανέφερε πως οι οργανωμένοι γονείς θεωρούν πως οι μαθητές δεν πρέπει να φύγουν από τα σχολεία μετά την τέταρτη περίοδο. Ωστόσο, επιμένουν πως ο υπουργός Παιδείας πρέπει να αναβάλλει για τρεις μήνες τη συζήτηση και της ψήφιση στη Βουλή της πρόνοιας για εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Ζαφείρης Δημητρίου, δήλωσε ότι η αποχή των μαθητών θα γίνει, καθώς στόχος είναι να δείξουν μία ημέρα πριν την ψήφιση στη Βουλή των κανονισμών το μαθητικό κίνημα είναι δύυνατό κι ενωμένο. Πάντως δεν διευκρίνισε εάν τελικά οι μαθητές απέχουν μόνο για δύο διδακτικές ώρες (τρίτη και τέταρτη) ή εάν θα αποχωρήσουν από τα σχολεία μετά την τέταρτη περίοδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.