15 Φεβ 2017

Έλλειψη σεβασμού προς τους μοτοσικλετιστές


ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η ΕΛΛΕΙΨΗ σεβασμού προς τους οδηγούς μοτοσικλέτας είναι από τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων με τη συμμετοχή μοτοσικλετιστών, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, λέγοντας ότι λαμβάνονται μέτρα.

Μιλούσε μετά από συνάντηση στο Υπουργείο με τον Πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Reaction Μάριο Σταύρου, τον Γενικό Γραμματέα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας Αργύρη Χατζηπάκκο και εκπροσώπους της Αστυνομίας. Όπως είπε ο Υπουργός, «δυστυχώς δεν μάθαμε ακόμα να επιδεικνύουμε σεβασμό στους γύρω μας», καθώς ο Κύπριος οδηγός δεν επιδεικνύει τον απαιτούμενο σεβασμό σε οδηγούς μοτοσικλετών, αλλά και σε ποδηλάτες.

Λαμβάνονται διάφορα μέτρα
Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, «λαμβάνονται διάφορα μέτρα στα πλαίσια της προσπάθειας πρόληψης των τροχαίων παραβάσεων», ενώ έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην προστασία των μοτοσικλετιστών.

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός αναφέρθηκε σε θέματα εκπαίδευσης, στη λήψη μέτρων για να καταστούν οι δρόμοι πιο φιλικοί προς τους οδηγούς, αλλά και στις προδιαγραφές για τον εξοπλισμό ασφάλειας των μοτοσικλετιστών. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν εξάλλου και θέματα εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις ποινές και όπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τόσο η Ομοσπονδία, όσο και η Reaction συμφωνούν με αυτήν την προσπάθεια.

Στόχος, ο περιορισμός των παραβάσεων
Συγκεκριμένα, ο Ιωνάς Νικολάου είπε ότι τάσσονται υπέρ της αναθεώρησης των ποινών στις τροχαίες παραβάσεις και την θεωρούν αναγκαία, ώστε οι ποινές να καταστούν παραδειγματικές και να επενεργήσουν προληπτικά στις τροχαίες παραβάσεις. Η επικοινωνία και ο διάλογος θα είναι συνεχείς με στόχο τον περιορισμό των τροχαίων παραβάσεων, των τροχαίων δυστυχημάτων και ειδικότερα των θανατηφόρων, κατέληξε ο Υπουργός.

Πηγή: sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.