25 Φεβ 2017

Νέα επίθεση Τραμπ σε μέσα ενημέρωσης και FBI


Ουάσινγκτον: Νέες επιθέσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο FBI εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή. Ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα ΜΜΕ ως «προμηθευτές ψευδών ειδήσεων», ενώ νωρίτερα είπε ότι το FBI είναι «ανίκανο» να ανακαλύψει τους πράκτορες που δίνουν πληροφορίες στον Τύπο.

Μιλώντας σε ένα συνέδριο συντηρητικών ακτιβιστών στο Μέριλαντ, ο Τραμπ προσπάθησε να διευκρινίσει τι εννοούσε με το μήνυμα που είχε αναρτήσει στο Twitter ότι ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να θεωρούνται «εχθρός του λαού».

«Είμαι κατά των ανθρώπων εκείνων που επινοούν ιστορίες και επινοούν πηγές. Δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν πηγές εκτός και αν αναφέρουν το όνομα κάποιου. Ανακοινώστε τα ονόματα (των πηγών). Να μην υπάρχουν πλέον (ανώνυμες) πηγές», υποστήριξε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκφώνησε την ομιλία στη Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC), στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπως η αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα, η ανάκληση των ομοσπονδιακών ρυθμιστικών μέτρων στη βιομηχανία και η κατάργηση του λεγόμενου Obamacare, του νόμου για την ασφαλιστική κάλυψη που είχε προωθήσει ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε στρέψει τα βέλη του κατά του FBI. «Το FBI είναι απόλυτα ανίκανο να σταματήσει τα πρόσωπα "που διαρρέουν" πληροφορίες σχετικά με την εθνική ασφάλεια, τα οποία έχουν διεισδύσει στην κυβέρνησή μας εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορούν καν να βρουν τους υπεύθυνους των διαρροών ακόμα και εντός του FBI. Απόρρητες πληροφορίες δίνονται στα ΜΜΕ, γεγονός που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τις ΗΠΑ. ΒΡΕΙΤΕ (ΤΟΥΣ) ΤΩΡΑ» έγραψε σε δύο μηνύματα που ανήρτησε το πρωί στο Twitter.
Τα tweet του Αμερικανού προέδρου εστάλησαν την ώρα που το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδιδε ρεπορτάζ σχετικά με την άρνηση του FBI να ανταποκριθεί στο αίτημα του Λευκού Οίκου να διαψεύσει δημοσίως τις πληροφορίες που γράφονται σε άρθρα σχετικά με τις φερόμενες επαφές μεταξύ του στρατοπέδου Τραμπ και Ρώσων κατασκόπων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Το ρεπορτάζ του CNN επικαλείτο αξιωματούχους που δεν κατονομάζονταν.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι το αίτημα του Λευκού Οίκου στο FBI υποβλήθηκε αφότου η υπηρεσία ανέφερε ότι τα άρθρα στον Τύπο είναι ανακριβή.

Πηγή: philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.