13 Μαρ 2017

Θρήνος για τους νεκρούς, αγωνία για τους αγνοούμενους που θάφτηκαν στα σκουπίδια στην Αιθιοπία

Κατάρρευση χωματερής σκόρπισε τον θάνατο- Δείτε τις φωτογραφίες


Τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, ενώ δεκάδες άλλοι πιστεύεται πως έχουν θαφτεί κάτω από τόνους σκουπίδια στην Αιθιοπία, μετά την κατάρρευση χωματερής έξω από την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.

Από την κατάρρευση καταπλακώθηκαν αυτοσχέδια καταλύματα αλλά και πολλοί ρακοσυλλέκτες. Τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα. Ωστόσο ντόπιοι υποπτεύονται πως η τραγωδία οφείλεται στο ότι άρχισε ξανά η ρίψη απορριμμάτων στη χωματερή- που χρησιμοποιούνταν για 50 χρόνια αλλά τα τελευταία δεν ήταν σε χρήση.

«Τους είχαμε πει να μην ρίχνουν σκουπίδια πάνω πάνω. Πιστεύω η απόφαση της τοπικής αρχής να ξαναρίχνουν σκουπίδια εκεί είναι ο βασικός λόγος γι’ αυτό το δυστύχημα» δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο AFP.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ντόπιων, έως 150 άνθρωποι μπορεί να βρίσκονταν στη χωματερή την ώρα που άρχισε να καταρρέει υπό το ίδιο της το βάρος. Τουλάχιστον 37 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το RT, εκτιμάται πως κατά μέσο όρο περίπου 500 άνθρωποι- ανάμεσά τους πολλά παιδιά- συλλέγουν σκουπίδια κάθε μέρα στην εν λόγω χωματερή, για να ζήσουν πουλώντας τα.

Πηγή: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.