27 Μαρ 2017

Άνοιξαν τα πρώτα ξενοδοχεία σε Αγία Νάπα και Πρωταρά


Με επιπλέον τρεις χιλιάδες κλίνες στο δυναμικό τους, τα δύο μεγάλα τουριστικά θέρετρα της ελεύθερης Αμμοχώστου, η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς, εμφανίζονται έτοιμα να εγκαινιάσουν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πολίτης", έχουν λειτουργήσει 15-20 ξενοδοχειακές μονάδες και στα δύο θέρετρα, ενώ σε κάποια ξενοδοχεία οι εργασίες ανακαίνισης ή επέκτασης συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, έτσι ώστε μέχρι τα μέσα Απριλίου, το αργότερο μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες προκειμένου να επαναλειτουργήσουν όλες οι μονάδες.

Σύμφωνα με τον λειτουργό της τοπικής εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Λάκη Αβρααμίδη, εκτιμάται ότι με την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου η επαρχία Αμμοχώστου θα έχει περίπου 3.000 κλίνες περισσότερες απ΄ ό,τι διέθετε η ξενοδοχειακή της βιομηχανία κατά την περσινή περίοδο.

Και τούτο, για να ικανοποιήσει το αυξημένο ρεύμα τουριστών που αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή το 2017. Με βάση πάντοτε τις κρατήσεις και το ενδιαφέρον που υπάρχει, εκτιμάται ότι κατά τους μήνες αιχμής, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα πλείστα ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά θα είναι υπερπλήρη.

«Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις που έχουμε είναι άκρως θετικές, αφού αναμένεται να έχουμε αύξηση στην κάθοδο τουριστών από πολλές παραδοσιακές αγορές, όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Σκανδιναβία, η Γερμανία και το Ισραήλ. Με βάση τις κρατήσεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι το 2017 θα ξεπεράσει το 2016 όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις επισκεπτών. Το ζητούμενο για μας δεν είναι μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα, αφού πάντοτε στοχεύουμε και στον ποιοτικό τουρισμό. Βέβαια, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, άρα στο τέλος της σεζόν θα μπορούμε να κάνουμε τον απολογισμό μας. Όμως, όλες οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, ότι δηλαδή θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά», ανέφερε ο κ. Αβρααμίδης.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.