8 Μαρ 2017

Σύλληψη δύο ατόμων για πυρκαγιά σε εμπορευματοκιβώτιο στο Παραλίμνι

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης μίας μέρας σε 74χρονο από την Αγλαντζιά και σε 48χρονο από το Παραλίμνι για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης εισαγωγής, κατοχής, μεταφοράς και αποθήκευσης εκρηκτικών υλών, δηλαδή πυροτεχνημάτων, χωρίς την άδεια του Επιθεωρητή εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στη μία χθες τα ξημερώματα ξέσπασε πυρκαγιά σε εμπορευματοκιβώτιο που βρισκόταν τοποθετημένο σε περιφραγμένο χώρο στο Παραλίμνι. Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στη σκηνή και κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά.

Μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο υπήρχαν μεταξύ άλλων και πυροτεχνήματα τα οποία άρχισαν να εκρήγνυνται προκαλώντας εκρήξεις με αποτέλεσμα η σκηνή να αποκλειστεί και να τεθεί υπό φρούρηση.

Η σκηνή εξετάστηκε από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου και μέλη του Κλάδου Πυροτεχνουργών της Αστυνομίας και από έρευνες διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στο εμπορευματοκιβώτιο τέθηκε κακόβουλα.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε επίσης ότι η πόρτα του εμπορευματοκιβωτίου ήταν παραβιασμένη, η αλυσίδα που κρατούσε τη πόρτα κλειστή ήταν κομμένη ενώ κομμένη ήταν και η κλειδωνιά ασφαλείας. Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία εστάλησαν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.

Δυνάμει δικαστικού εντάλματος συνελήφθησαν χθες βράδυ ένας 74χρονος από την Αγλαντζιά, εισαγωγέας και ιδιοκτήτης του εν λόγω εμπορευματοκιβωτίου και ένας 46χρονος από το Παραλίμνι.

Στο σπίτι του 74χρονου η Αστυνομία διενήργησε έρευνα όπου δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε επιλήψιμο. Ερευνες διεξήχθησαν και σε εμπορευματοκιβώτιο που διαθέτει ο 74χρονος στη βιομηχανική περιοχή Τσερίου όπου εντοπίστηκε αριθμός πυροτεχνημάτων τα οποία δεν παραλήφθηκαν αφού ήταν καταγραμμένα σε πρόσφατο έλεγχο που έγινε από τον Επιθεωρητή εκρηκτικών υλών.

Η Αστυνομία ερεύνησε την αγροικία και τα υποστατικά του 46χρονου στο Παραλίμνι χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για μία ημέρα.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή:Sigma Live

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.