16 Μαρ 2017

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγράφεται ως αποστολέας στο παγιδευμένο δέμα προς Σόιμπλε


Τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, δήλωσαν ως αποστολέα αυτοί που έστειλαν το παγιδευμένο δέμα στο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, με πιθανό παραλήπτη τον ίδιο τον Γερμανό υπουργό, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης απο τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Ο κ. Τόσκας είπε στον κ. Γεωργιάδη να μην ανησυχεί για το γεγονός.

«Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής», έγραψε στο Twitter o αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο φάκελος ταχυδρομήθηκε στα ΕΛΤΑ, από άγνωστο μέχρι στιγμής ταχυδρομείο στην Αττική και έφερε ελληνικά γραμματόσημα και σφραγίδες.

Ως αποστολέας αναγράφεται:
Spyridon - Adonis Georgiadis
New Democracy
Akadimias 84 -10678
Athens Attica
Greece

Τα στοιχεία αυτά φαίνονται σε φωτογραφία του εξωφύλλου του φακέλου που εστάλη από τη Γερμανία στις ελληνικές Αρχές.

Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές Αρχές και ειδικότερα τη συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανσιμού, καθώς και άλλα ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο από όπου έφυγε για Γερμανία, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, το βιβλιοπωλείο του Άδωνη Γεωργιάδη υπήρξε στόχος επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό. Συγκεκριμένα, περίπου στις 2:20 τα ξημερώματα, άγνωστος τηλεφώνησε σε ενημερωτική ιστοσελίδα και προειδοποίησε για έκρηξη που θα γίνει στο βιβλιοπωλείο σε 25 λεπτά. Η περιοχή, αποκλείστηκε ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Κηφισίας. Λίγη ώρα μετά την έκρηξη έγινε έρευνα από την αστυνομία και εντοπίστηκαν τρία γκαζάκια που εξερράγησαν και άλλα πέντε τα οποία δεν είχαν εκραγεί.

Στο παρελθόν είχαν σταλεί παγιδευμένοι φάκελοι από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στην καγκελαρία στο Βερολίνο, αλλά και στον τότε Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που όμως εξουδετερώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης, ενώ εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Ελλάδα και άλλοι που προορίζονταν για πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη αλλά δεν είχαν προλάβει να φύγουν από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Πηγή: philenews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.