7 Μαρ 2017

Πυρίλλης για ΑΞΙΚ: "Αγνοούν την επαρχία Αμμοχώστου"


Με αιχμές και υπόνοιες για εξυπηρέτηση συμφερόντων της Πάφου εμφανίστηκε σήμερα στη ραδιοφωνική εκπομπή Πρωινό Δρομολίγο του ΡΙΚ ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης σχετικά με τις ενέργειες του Δημάρχου Πάφου και τις πρόσφατες δηλώσεις του για μεταφορά του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου στην Πάφο.

Όπως ανέφερε ο κ. Πυρίλλης η προηγούμενη προκήρυξη της προσφοράς για το ΑΞΙΚ έδιδε περιθώριο μόνο ένα χρόνο για να παραδοθεί το κτίριο, άρα όπως είπε "κάποιοι έχουν μαγειρέψει προηγουμένως τις προσφορές και τις έχουν κόψει και ράψει στα μέτρα, είτε κτιρίων, είτε ιδρυμάτων, είτε υφιστάμενων Πανεπιστημίων και αγνοούν παντελώς της επαρχία Αμμοχώστου".

Σε ερώτηση αν η επαρχία Αμμοχώστου έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, ο δήμαρχος Παραλιμνίου ανέφερε ότι ήταν αδύνατο η επαρχία να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση εφόσον κανένα κτίριο στην ελεύθερη Αμμόχωστο δεν πληρούσε τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες προϋπέθεταν ότι μέχρι το 2017 το ΑΞΙΚ θα έπρεπε να ήταν έτοιμο, κάτι που αποδεικνύει την υπόνοια μαγειρέματος όπως ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη: ΤΕΒΕΑ: "Το ΑΞΙΚ πρέπει και μπορεί να μεταφερθεί στην επαρχία Αμμοχώστου"

Φωτογράφισε, επίσης, "Πανεπιστημιακή Σχολή της επαρχίας Πάφου", αφού, σύμφωνα με τον ίδιο "συγκεκιρμένοι επιχειρηματίες έχουν μαγειρέψει τους όρους της προσφοράς με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να μεταφερθεί το ΑΞΙΚ μόνο στην Πάφο".

Τόνισε, παράλληλα, πως "αν πρέπει η Ξενοδοχειακή Σχολή να εδρεύει σε τουριστική περιοχή, αυτή πρέπει να είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού, η ελεύθερη Αμμόχωστος και να σταματήσει η αδικία που επικρατεί αυτή την στιγμή για να επιτραπεί, όπως ανέφερε στην επαρχία Αμμοχώστου να λειτουργήσει σαν κανονική επαρχία.

SotiraNews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.