7 Μαρ 2017

Σε τροχιά υλοποίησης το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση


Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται πλέον το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο των κανονισμών που θα ρυθμίζουν τη διαδικασία διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων για εγγραφή και κατάταξη των υποψηφίων σε πίνακες διορισίμων στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι “οι εν λόγω κανονισμοί αποτελούν μέρος της υλοποίησης του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση, το οποίο εγκρίθηκε από τη Βουλή το 2015 και προβλέπει, για πρώτη φορά, τη διεξαγωγή γραπτών εξετάσεων για διορισμό πτυχιούχων στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία αλλά και επικαιροποίηση, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, της γνώσης τους στο γνωστικό αντικείμενο που αναμένεται να διδάξουν”.

Προσθέτει ότι “στόχος του νέου Συστήματος Διορισμών είναι η διασφάλιση της επιλογής των πιο κατάλληλων εκπαιδευτικών για τα δημόσια σχολεία, στη βάση ποιοτικών κριτηρίων, όπως τα ακαδημαϊκά προσόντα, η σχετική εμπειρία και η επιτυχία στις γραπτές εξετάσεις”.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις επικεντρώνονται σε τρεις παραμέτρους: τη γνώση του γνωστικού αντικειμένου που αναμένεται να διδάξει ο κάθε εκπαιδευτικός, τη γνώση της ελληνικής γλώσσας και τις απαραίτητες δεξιότητες που θα πρέπει να κατέχει ως εκπαιδευτικός.

“Μετά τη σημερινή έγκρισή τους από το Υπουργικό Συμβούλιο, `Οι περί Γραπτών Εξετάσεων για Εγγραφή και Κατάταξη στους Πίνακες Διορισίμων Κανονισμοί του 2017`, θα κατατεθούν άμεσα από το ΥΠΠ στη Βουλή των Αντιπροσώπων για έγκριση”, καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.