22 Μαρ 2017

Στην Κύπρο ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας με φόντο τα μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως


Στην Κύπρο βρίσκεται ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Παιδείας της ΕE. O υπουργός αναμένεται να πιέσει τον Κύπριο ομόλογό του να «βάλει φρένο» στη βιομηχανία μεταπτυχιακών εξ αποστάσεως που παρέχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια του νησιού.

Όπως είχαν γράψει Τα Νέα, έχει προκύψει ζήτημα νομιμότητας για 5.300 μεταπτυχιακούς τίτλους ειδικής αγωγής που χορηγήθηκαν από Κύπρο και Ιταλία τα προηγούμενα χρόνια σε ισάριθμους Έλληνες εκπαιδευτικούς με εξ αποστάσεως φοίτηση ενός έτους.

Ορισμένοι εκπαιδευτικοί μάλιστα τα χρησιμοποίησαν ως πρόσθετα προσόντα για να ανέβουν θέση στους σχετικούς πίνακες κατάταξης και να προσληφθούν σε σχολεία ειδικής αγωγής, κυρίως ως αναπληρωτές, με αποτέλεσμα να προκύπτει τώρα και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος κατόχων άλλων μεταπτυχιακών τίτλων...

Ο κ. Γαβρόγλου έχει ήδη πει ότι στην υπόθεση προκύπτουν «στην καλύτερη περίπτωση πράγματα που δεν μελετήθηκαν τόσο πολύ, στη χειρότερη περίπτωση πράγματα που είναι παράνομα», καθώς για την αναγνώριση των πτυχίων αυτών στην Ελλάδα δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Πηγή: news.in.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.