28 Μαρ 2017

Μοναδική ανακάλυψη στους Τάφους Βασιλέων -Αύριο ανακοινώσεις

Για μια μοναδική ανακάλυψη στους Τάφους των Βασιλέων στην Πάφο κάνουν λόγο οι ερευνητές που πραγματοποίησαν ειδική μελέτη.


Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα στο Τμήμα Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού Μιχάλη Λεφατζή και τον αναπληρωτή καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Θεόδωρο Μαυρογιάννη, πρόκειται για ταφικό μνημείο από την Κύπρο, της Πτολεμαικής εποχής.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αύριο Τετάρτη αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας που θα λάβει χώρα στο Λύκειο του Εθνάρχη του Α’ στην Πάφο.

Η ανακάλυψη είναι σημαντική από την άποψη ότι ταυτοποιείται ουσιαστικά πρώτος τάφος αξιωματούχου της Πτολεμαικής εποχής της Κύπρου και είναι ένα μοναδικό είδος ταφικού μνημείου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το νεκροταφείο της πτολεμαικής περιόδου βρίσκεται στον Θάλαμο 8 στους Τάφους των Βασιλέων το οποίο δεν έχει εντοπιστεί πουθενά αλλού από τον κ.Λεφατζή. Ο κ.Λεφατζής είναι ο αρχιτέκτονας της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, όπου εντοπίστηκε πριν από 1 περίπου χρόνο η εξίσου μοναδική ανακάλυψη.

Πηγή: SigmaLive

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.