4 Μαρ 2017

Μένουν επτά μέρες για τέλη κυκλοφορίας


Οι μισοί σχεδόν ιδιοκτήτες οχημάτων στην Κύπρο, υπό οποιεσδήποτε ρυθμίσεις της νομοθεσίας, μένουν την τελευταία στιγμή για ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων τους. Αυτό συνέβαινε και όταν η περίοδος ανανέωσης ήταν 30 μέρες και αργότερα όταν έγινε 60 μέρες και τώρα με την τελευταία νομοθεσία που η περίοδος ανανέωσης είναι 70 μέρες.

Εκπληκτική είναι η ομοιότητα στη συμπεριφορά των ιδιοκτητών οχημάτων στις ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας πέρσι και φέτος, με ελάχιστα πιο αργούς ρυθμούς να καταγράφονται φέτος. Πέρσι, μέχρι και την αντίστοιχη χθεσινή μέρα, είχαν ανανεωθεί οι άδειες κυκλοφορίας 415.000 οχημάτων και φέτος μέχρι χθες 405.000 οχημάτων. Πέρσι μέχρι την αντίστοιχη χθεσινή μέρα, το Κράτος είχε εισπράξει από τέλη κυκλοφορίας για το 2016 το συνολικό ποσό των €38,6 εκατ. και φέτος μέχρι χθες το Κράτος εισέπραξε €37,3 εκατ.

Τις πρώτες 63 μέρες της περιόδου των 70 ημερών φέτος, οι άδειες κυκλοφορίας οχημάτων ανανεώνονταν με ρυθμό 6.360 οχήματα την ημέρα και το Κράτος εισέπραττε περίπου €800.000 το 24ωρο, ενώ πέρσι την αντίστοιχη περίοδο οι ανανεώσεις ήταν κατά μέσο όρο 6.560 την ημέρα και οι εισπράξεις €811.000 το 24ωρο. Να σημειωθεί ότι μέχρι χθες στο κρατικό ταμείο μπήκαν συνολικά €50 εκατ. από ανανεώσεις αδειών, ενώ αναμένεται ότι μέχρι και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεπεράσει τα €90 εκατ.

Ενώ τις πρώτες 63 μέρες, ανανεώθηκε η άδεια κυκλοφορίας του 55% των οχημάτων, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανανεωθεί το τέλος κυκλοφορίας για το υπόλοιπο 45% των οχημάτων που είναι εν ενεργεία. Αναμένεται δηλαδή ότι τις επόμενες επτά μέρες μέχρι και τη λήξη της περιόδου ανανέωσης αδειών το επόμενο Σάββατο, θα σπεύσουν για την καταβολή των τελών οι ιδιοκτήτες περίπου 370.000 οχημάτων, δηλαδή οι ανανεώσεις θα γίνονται κατά μέσο όρο με ρυθμό περίπου 50.000 οχημάτων την ημέρα. Κάτι που προφανώς και φέτος θα θέσει υπό πολύ σκληρή δοκιμασία τα ψηφιακά συστήματα του ΤΟΜ και της διαχειρίστριας των πληρωμών JCCSmart.

Πηγή: Φιλελεύθερος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.