13 Μαρ 2017

Ηλικιωμένα άτομα πέφτουν θύματα κλοπής-Πώς να προστατευτείτε


Η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και υποψιασμένο όταν δέχεται επισκέψεις από επιτήδειους για πλανοδιοπώληση.

Σε αστυνομική ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή συχνές καταγγελίες για κλοπές, η Αστυνομία αναφέρει ότι τα θύματα τις περισσότερες φορές είναι ηλικιωμένα άτομα, τα οποία δέχονται επίσκεψη από επιτήδειους, επίδοξους κλέφτες οι οποίοι προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες, για τους λόγους της επίσκεψης, όπως η πλανοδιοπώληση, η διεξαγωγή εράνων, η επαιτεία και άλλα, καταφέρνουν να πείσουν τους ενοίκους, να τους επιτρέψουν την είσοδο στην οικία τους.

Τότε, χρησιμοποιώντας και πάλι διάφορες προφάσεις, βρίσκουν τον τρόπο να ξεφύγουν από την επιτήρηση των ενοίκων και να αρπάξουν οποιαδήποτε αντικείμενα αξίας ή χρήματα.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στο κοινό να είναι πάντοτε προσεχτικό και υποψιασμένο, σε περιπτώσεις επισκέψεων από αγνώστους και να μην δείχνει σε αυτούς καμία εμπιστοσύνη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλό να μην αφήνουμε ποτέ και για κανένα λόγο ανεπιτήρητους τους αγνώστους εντός της οικίας μας ή ακόμα και να αρνηθούμε την είσοδό τους σε αυτή.

Επίσης, καλό σε κάθε περίπτωση είναι να μην αφήνουμε ποτέ εκτεθειμένα χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας, όπως τιμαλφή και χρυσαφικά, έστω και εντός της οικίας μας. Η χρήση χρηματοκιβωτίου, για φύλαξη αυτών των αντικειμένων, αποτελεί την ασφαλέστερη λύση, για αποτροπή κλοπής της περιουσίας μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.