7 Μαρ 2017

‘Εργα αποκατάστασης στην κατεχόμενη Αμμόχωστο


Η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) ανακοίνωσαν την υπογραφή σύμβασης έργου για την αποκατάσταση του προμαχώνα Ravelin στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ τη Δευτέρα από το UNDP, oι εργασίες συντήρησης θα διαρκέσουν 11 μήνες και το κόστος ανέρχεται στα 564,238.00 ευρώ. Τις εργασίες χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αποκατάσταση του προμαχώνα Ravelin, μπροστά από την πύλη της Ξηράς, είναι το τέταρτο έργο από το UNDP στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μετά τον Πύργο του Οθέλλου που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2015. Σε εξέλιξη επίσης είναι τα έργα στον προμαχώνα Μαρτινέγκο και στο τμήμα των Ενετικών Τειχών.

Θα γίνουν ενημερωτικές συναντήσεις από την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά και το UNDP για τις επιλεγείσες μεθόδους αποκατάστασης και τα σχέδια των εργασιών.

Τον Απρίλιο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015 έγινε μελέτη σε σχέση με το έργο του προμαχώνα Ravelin με στόχο τον εντοπισμό των προβλημάτων και την ανάπτυξη σχεδίων για την αποκατάσταση του μνημείου με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα συντήρησης.
Το έργο θα γίνει σε δύο στάδια. Το πρώτο αφορά την αποκατάσταση με στόχο την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων και περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης και το δεύτερο αφορά τις εργασίες για την χρηστικότητα του χώρου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.