19 Μαρ 2017

Το νέο SUV της Mitsubishi


Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) παρουσίασε το νέο της compact SUV Eclipse Cross στην 87η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (7-19 Μαρτίου). Το Eclipse Cross είναι ένα στρατηγικό μοντέλο που θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ευρώπη φέτος το φθινόπωρο και στη συνέχεια σε Ιαπωνία, Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και λοιπές περιοχές.

Το νέο Eclipse Cross compact SUV coupe θα πλαισιώσει την παγκόσμια οικογένεια μοντέλων crossover SUV της MMC: το compact SUV ASX2 και τα μεσαία SUV Outlander και Outlander PHEV.

Το μοντέλο συνδυάζει τις εντυπωσιακές γραμμές ενός coupe με το δυναμισμό ενός SUV έχοντας τη στυλιστική υπογραφή και τις επιδόσεις της Mitsubishi.

Άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι η σχεδίαση που σε ξεσηκώνει για ταξίδι, η συνδεσιμότητα που σε εμπνέει για νέες περιπέτειες, και η τεχνολογία ελέγχου all-wheel που σου προσφέρει την αίσθηση απόλαυσης και σιγουριάς για μία υψηλού επιπέδου οδηγική εμπειρία.


Σχεδίαση

Στο εντυπωσιακό coupe σχήμα του SUV της Mitsubishi ξεχωρίζουν: το σφηνοειδές προφίλ με τις έντονες, χαρακτηριστικές γραμμές, ένα πίσω παρμπρίζ με κλίση προς τα εμπρός, οι κοντοί πρόβολοι και τέλος οι μυώδεις προφυλακτήρες που παραπέμπουν στην εικόνα ενός δυνατού αθλητή.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία Dynamic Shield της MMC αποτυπώνεται στο προστατευτικό σχήμα που δημιουργείται οπτικά από την κεντρική περιοχή της μαύρης μάσκας που υποδηλώνει τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Η μαύρη περιοχή ορίζεται από τρεις κατευθύνσεις, από αριστερά, δεξιά και από κάτω. Η φιλοσοφία Dynamic Shield υπογραμμίζει τη λειτουργικότητα του εμπρός τμήματος που έχει στόχο στην προστασία των ανθρώπων και του ίδιου του οχήματος.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία Dynamic & Characteristic στο πίσω τμήμα χαρακτηρίζεται από το σχεδόν κυβιστικό στυλ που δημιουργείται γύρω από τα ψηλά τοποθετημένα επιμήκη πίσω φώτα και από την οριζόντια διαίρεση του κεκλιμένου πίσω παρμπρίζ στα δύο. Όταν είναι αναμμένα, τα φώτα φρένων LED και το ψηλά τοποθετημένο κεντρικό φως στοπ LED δημιουργούν μία μπάρα φωτός που διατρέχει όλο το πίσω τμήμα, προσδίδοντας στο Eclipse Cross εύρος και στιβαρότητα.


Ένα νέο κόκκινο χρώμα αμαξώματος προστίθεται στην χρωματική γκάμα.

Το οριζόντιο ταμπλό, τα ασημί μεταλλικά πλαίσια και ο μαύρος/ασημί διάκοσμος συνθέτουν ένα δυναμικό και σπορ εσωτερικό υψηλής ποιότητας. Με λεπτή οθόνη ηχοσυστήματος και προηγμένη απεικόνιση Head Up Display, το φουτουριστικό cockpit εξάπτει το ενδιαφέρον του οδηγού.

Το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο 60:40 με μεγάλη διαδρομή εμπρός πίσω και ρύθμιση κλίσης πλάτης. Εκτός του ότι προσφέρει στους πίσω επιβάτες άφθονο χώρο για τα πόδια, τους επιτρέπει επίσης να ρυθμίζουν τη θέση που τους εξυπηρετεί για άνεση στα μακρινά ταξίδια με άφθονο χώρο για το κεφάλι παρά την έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω.


Συνδεσιμότητα

Το Eclipse Cross εφοδιάζεται με το σύστημα Smartphone Link Display Audio, ένα Touchpad Controller και Head Up Display που επιτρέπουν στον οδηγό να διαχειρίζεται και να ερμηνεύει διαφορετικά είδη πληροφοριών πιο εύκολα και με ασφάλεια.

Το Smartphone Link Display Audio υποστηρίζει το Apple CarPlay3, που είναι ο πιο έξυπνος και ασφαλής τρόπος χρήσης του iPhone3 μέσα στο αυτοκίνητο. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί Siri4 ή την οθόνη αφής του Smartphone Link Display Audio για να λαμβάνει οδηγίες βελτιστοποιημένες σύμφωνα με τις συνθήκες κυκλοφορίας, να κάνουν και να λαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις, να έχουν πρόσβαση σε μηνύματα κειμένου, και να ακούνε μουσική, χωρίς να διασπάται η προσοχή τους από το δρόμο. Το Smartphone Link Display Audio υποστηρίζει επίσης το Android AutoTM4 που προσφέρει λειτουργία των Google MapsTM4 μουσικών και λοιπών εφαρμογών στο Google PlayTM4 μέσω φωνητικού ελέγχου. Το Touchpad Controller ελέγχει τις λειτουργίες ήχου, ραδιοφώνου και Apple CarPlay.

Η εργονομική θέση του Touchpad Controller στην κεντρική κονσόλα παρέχει άνετο και εύκολο έλεγχο του Smartphone Link Display Audio.

Το σύστημα Head Up Display κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη προβάλλοντας την ταχύτητα του οχήματος, δεδομένα από τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και άλλες απαραίτητες πληροφορίες χωρίς να διασπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.


Οδηγική απόλαυση με τετρακίνηση

Το Eclipse Cross χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα 4WD που κατανέμει τη βέλτιστη ποσότητα ροπής στους πίσω τροχούς ανάλογα με τις απαιτήσεις της οδηγικής κατάστασης και το είδος του οδοστρώματος. Το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς οχήματος της MMC, Super All-Wheel Control (S-AWC*) περιλαμβάνει AYC5 με φωνητική ενεργοποίηση.

Η προσθήκη μιας μπάρας θόλων 3 σημείων μπροστά και η στρατηγική χρήση δομικών συγκολλήσεων πίσω ειδικότερα έχουν αυξήσει την ακαμψία του αμαξώματος. Το πιο ανθεκτικό αμάξωμα και η βελτιστοποίηση της ανάρτησης στις λεπτομέρειες προσφέρουν ακριβή οδική συμπεριφορά και ευστάθεια.

Το Eclipse Cross διατίθεται με δύο κινητήρες που πετυχαίνουν την κατάλληλη ισορροπία ισχύος και περιβαλλοντικών επιδόσεων. Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 1.5λτ συνδυάζεται με ένα νέο CVT με 8τάχυτο Sport Mode και δυνατότητα μηχανικών αλλαγών. Ο υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας άμεσου ψεκασμού common rail 2.2λτ που έχει τροποποιηθεί ειδικά για το Eclipse Cross συνδυάζεται με ένα νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Και οι δύο συνδυασμοί κινητήριων συνόλων προσφέρουν μία ζωηρή οδηγική εμπειρία.

Το σύστημα Active Yaw Control διαχειρίζεται την κατανομή ροπής και τη δύναμη πέδησης σε κάθε πίσω τροχό για να βοηθά το όχημα να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις προθέσεις του οδηγού, χρησιμοποιώντας πληροφορίες για τη γωνία διεύθυνσης, το συντελεστή περιστροφής αμαξώματος, τη ροπή του κινητήρα, την ισχύ πέδησης και την ταχύτητα των τροχών ώστε να προσδιορίζονται με ακρίβεια οι εντολές του οδηγού και η συμπεριφορά του οχήματος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.