26 Απρ 2017

Προβάδισμα πάνω από 20 μονάδες στους Συντηρητικούς δίνει δημοσκόπηση στη Βρετανία


Το Συντηρητικό κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του επί των Εργατικών και το ποσοστό του, ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, φτάνει πλέον το 49%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos MORI.

Η δημοσκόπηση ήταν τηλεφωνική, σε δείγμα 1.004 ενηλίκων και διεξήχθη μεταξύ 21-25 Απριλίου.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση της ίδιας εταιρείας, οι Συντηρητικοί εμφανίζονται να έχουν ανεβάσει το ποσοστό τους κατά 6 μονάδες. Οι Εργατικοί υποχώρησαν κατά 4 μονάδες και βρίσκονται στο 26%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες παραμένουν στο 13%. Δύο μονάδες κάτω είναι και το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Ukip, στο 4%.

Ο Γκίντεον Σκίνερ, ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών ερευνών της Ipsos MORI, είπε ότι το προβάδισμα της Μέι ισοφαρίζει τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί υπέρ των Συντηρητικών σε προεκλογική εκστρατεία, εκείνη του 1983. Σε εκείνες τις εκλογές η Μάργκαρετ Θάτσερ κέρδισε με ποσοστό 42,4% και απέσπασε πλειοψηφία 144 εδρών στο Κοινοβούλιο.

Η Μέι ελπίζει ότι οι εκλογές θα της δώσουν καθαρή εντολή για να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση

Πηγή: in.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.