9 Απρ 2017

Βροχή τα γκολ στο Ayia Napa Soccer Festival


Με τους αγώνες της φάσης των Ομίλων στις ηλικιακές κατηγορίες παιδιών γεννημένων από το 2005 έως και το 2010, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου (08/4) το 17ο Ayia Napa Soccer Festival.

Την Κυριακή (09/4) οι αγώνες Ομίλων θα συνεχιστούν, με τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2004 να ρίχνονται στη μάχη.


Οι αγώνες στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες (2001, 2002, 2003) ξεκινούν τη Μ. Δευτέρα (10/4), ενώ θα γίνουν και αγώνες γυναικών, τη Μ. Τετάρτη (12/4), τελευταία ημέρα της διοργάνωσης. Το διεθνές Τουρνουά Αγίας Νάπας στηρίζει τη 42η Πορεία Χριστοδούλας.

Από νωρίς το πρωί τα 16 ποδοσφαιρικά γήπεδα -με φυσικό χλοοτάπητα- του Δήμου Αγίας Νάπας γέμισαν παιδικές φωνές και ποδοσφαιρικά επιφωνήματα. Άλλωστε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός… Παρά τη συννεφιά και τους ισχυρούς ανέμους, το πρόγραμμα κύλησε απρόσκοπτα, ενώ μετά το μεσημέρι οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν.

Στο Τουρνουά Αγίας Νάπας λαμβάνουν μέρος 334 ομάδες από Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιορδανία και Λίβανο, ενώ εκτιμάται πως 20.000 κόσμος θα κινηθεί στην Αγία Νάπα τις μέρες της διοργάνωσης. Τους τελικούς, που θα διεξαχθούν τη Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου, παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου. Την ίδια ημέρα θα γίνει στο Κοινοτικό Γήπεδο Αγίας Νάπας φιλικός αγώνας παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, προς ενίσχυση της 42ης Πορείας Χριστοδούλας και της μάχης ενάντια στον καρκίνο. Η Cytavision θα μεταδώσει ζωντανά έξι τελικούς καθώς και την τελετή απονομών, σε μια μαραθώνια ζωντανή σύνδεση από τις 14:00 έως τις 19:00. Η διοργάνωση έχει την έγκριση και τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας. Μεγάλος χορηγός είναι ο ΚΟΤ.


Η Αγία Νάπα σφύζει κυριολεκτικά από ζωή, καθώς εκτιμάται πως 20.000 επισκέπτες βρίσκονται στην πόλη, στο πλαίσιο του τουρνουά, κηρύσσοντας ουσιαστικά την πρόωρη έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Το Ayia Napa Soccer Festival τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας, μεγάλος χορηγός είναι ο ΚΟΤ και τηλεοπτικός συνεργάτης η Cytavision, η οποία τη Μ. Τετάρτη θα μεταδώσει ζωντανά έξι τελικούς και την τελετή απονομών, από τις 14:00 έως και τις 19:00.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα
Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν αγώνες Ομίλων στις ηλικιακές κατηγορίες παιδιών που έχουν γεννηθεί από το 2004 έως και το 2010 και που αποτελούν την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη διοργάνωση. Οι αγώνες Ομίλων στις ηλικίες 2001 – 2003 θα ξεκινήσουν τη Μ. Δευτέρα, παράλληλα με τα νοκ άουτ στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Για πρώτη φορά στη διοργάνωση υπάρχει και γυναικεία κατηγορία. Για τις ανάγκες του τουρνουά εργάζονται πέραν των 50 εθελοντών, ενώ τους περίπου 800 αγώνες της διοργάνωσης θα διευθύνουν 75 διαιτητές, από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες, το αγωνιστικό πρόγραμμα καθώς και φωτογραφικό υλικό, στο www.ayianapasoccerfestival.com και στο https://www.facebook.com/AyiaNapaYouthSoccerFestival.

Πηγή: SotiraNews / Πολίτης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.