3 Απρ 2017

Έκκληση Κουγιάλη για πανευρωπαϊκές λύσεις στη Γεωργία


Ο Υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Νικόλαος Κουγιάλης απηύθυνε σήμερα έκκληση για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων που θα στηρίξει το εισόδημα των αγροτών σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, σε περίπτωση κάθε είδους κρίσης στον τομέα, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει της βιωσιμότητα του κλάδου.

Ο Υπουργός απηύθυνε την έκκληση προσερχόμενος στο Συμβούλιο των 28 Υπουργών Γεωργίας στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ.

"Σήμερα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου θα συζητήσουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα, το `τον κανονισμό omnipass` που έχει σχέση με τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Είναι υποχρέωσή μας ως Ευρωπαίοι Υπουργοί να διασφαλίσουμε απλούστερη και πιο αποτελεσματική κοινή γεωργική πολιτική στους αγρότες μας και αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να το επιτύχουμε, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις για Brexit θα περιπλέξουν την κατάσταση", είπε.

Τόνισε δε ότι «για την Κύπρο το πιο σημαντικό ζήτημα είναι η δημιουργία ενός μηχανισμού που θα είναι σε θέση να παρέμβει αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια κάθε είδους κρίσης, τοπικής περιφερειακή ή πανευρωπαϊκής προκειμένου να στηρίξει την το εισόδημα των αγροτών μας και και να εξασφαλίσει η βιωσιμότητα του γεωργικού τομέα σε κάθε γωνιά της Ευρώπης".

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.