12 Απρ 2017

Αυτόματος έλεγχος διαβατηρίων σε Λάρνακα και Πάφο


Αναβαθμίζονται τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, καθώς εγκαθίστανται αυτόματα συστήματα διαβατηρίων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την αυξημένη κίνηση που αναμένεται να υπάρξει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Κύπρο.|

Επιπλέον, από τις 15 Ιουνίου και μετά, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», τον έλεγχο των χειραποσκευών αναλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρίες, ενώ οι αστυνομικοί που θα απελευθερωθούν θα αναλάβουν τον έλεγχο διαβατηρίων.

Το θέμα απασχόλησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου με την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μετά το περσινό ρεκόρ στον Τουρισμό, φέτος αναμένεται να διακινηθούν μέσω των κυπριακών αεροδρομίων περί τα 9 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αξιολογήθηκαν όλα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν εντός ή εκτός αεροδρομίων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες, ενώ από πλευράς της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, αναφέρθηκε ότι θα επανδρώνονται όλα τα σημεία ελέγχου.

Οι οδηγίες που έλαβαν οι αστυνομικοί είναι πως όταν εντοπίζουν πλαστά έγγραφα, να προχωρούν σε σχολαστικούς ελέγχους, ώστε να καλύπτονται οι περιπτώσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Πηγή: SigmaLive

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.