20 Απρ 2017

Συναυλία στα κατεχόμενα θα δώσει ο Μπομπ Γκέλντοφ


Συναυλία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο ετοιμάζεται να δώσει την ερχόμενη Παρασκευή ο μουσικός και ακτιβιστής Bob Geldof. Σύμφωνα με αναφορές στα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, η συναυλία του Γκέλντοφ και του συγκροτήματός του, που φέρει την επωνυμία «Boomtown Rats», θα πραγματοποιηθεί στο παράνομο Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου (ΟΝΕ), στο υπό τουρκική κατοχή στάδιο της Αμμοχώστου.

Η συναυλία θα δοθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Rock ‘n ΟΝΕ», το οποίο πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στα κατεχόμενα και διοργανώνεται εδώ και επτά χρόνια από το συγκεκριμένο «πανεπιστήμιο». Ο Γκέλντοφ και οι «Boomtown Rats» θα ανοίξουν, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, το μουσικό μέρος του φεστιβάλ και στην εκδήλωση θα συμμετέχει μεταξύ άλλων και η φιλαρμονική του «Δήμου Αμμοχώστου».

Ο Γκέλντοφ είναι περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό για την ακτιβιστική του δράση παρά για τη μουσική του και αρκετές φορές έχει εργαστεί για την ενίσχυση των φτωχών περιοχών της Αφρικής. Το 1984 ίδρυσε τη φιλανθρωπική Οργάνωση «Band Aid» με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την καταπολέμηση της πείνας στην Αιθιοπία.

Ο τουρκοκυπριακός Τύπος, ανακοινώνοντας τη συναυλία της ερχόμενης Παρασκευής, κάνει αναφορά σε συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης καλλιτεχνών στο παρελθόν, αλλά ακυρώθηκαν εξαιτίας των έντονων ενστάσεων που προέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία. Χαρακτηριστικά, γίνεται αναφορά στη συναυλία που θα πραγματοποιούσε στα κατεχόμενα το 2012 ο Χούλιο Ιγκλέσιας, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει τότε ότι είχε εξαπατηθεί από τις κατοχικές Αρχές, αφού δεν τον είχαν ενημερώσει για την πολιτική κατάσταση στο νησί.

Το 2010, εξάλλου, συναυλία από την Τζένιφερ Λόπεζ, που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί επίσης στα κατεχόμενα, ακυρώθηκε μετά από έντονες διαμαρτυρίες των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παρόμοια τύχη είχε και προγραμματισμένη συναυλία της επίσης διεθνούς φήμης τραγουδίστριας Ριάνα.

Πηγή: Φιλελεύθερος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.