12 Απρ 2017

Εγκρίθηκε το Σχέδιο «Προίκα του Μωρού» - Τι προνοεί


Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, ενέκρινε Σχέδιο με την ονομασία «Προίκα του Μωρού», το οποίο αποσκοπεί στη μείωση της υλικής στέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου του κοινωνικού αποκλεισμού των επωφελούμενων οικογενειών και παιδιών.

 Με βάση το Σχέδιο, στις επωφελούμενες οικογένειες θα παρέχονται δωρεάν καθορισμένα βασικά καταναλωτικά αγαθά για τις ανάγκες των παιδιών τους και συνοδευτικά μέτρα. Η εφαρμογή του εν λόγω Σχεδίου αναμένεται να συμβάλει:

 α) Στη μείωση της υλικής στέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου του κοινωνικού αποκλεισμού των επωφελούμενων οικογενειών και ειδικά των επωφελούμενων παιδιών.
β) Στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των επωφελούμενων οικογενειών και ειδικά των επωφελούμενων παιδιών.
γ) Στην υγιεινή διαβίωση και σωστή ανάπτυξη των επωφελούμενων παιδιών.
δ) Στον ευρωπαϊκό στόχο της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για την καταπολέμηση της φτώχειας ή/και του κοινωνικού αποκλεισμού, και κατ’ επέκταση στον εθνικό στόχο της Κύπρου για την καταπολέμηση της φτώχειας ή/και του κοινωνικού αποκλεισμού.
ε) Στην υποστήριξη της ευρύτερης δημογραφικής πολιτικής του κράτους.

 Η δαπάνη του Σχεδίου αναμένεται να ανέλθει στα 3 εκ. 600 χιλιάδες ευρώ, ποσό το οποίο θα αντληθεί από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές σε ημερομηνία που θ’ ανακοινωθεί αργότερα και αφότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων προμηθειών.

Πηγή: Sigmalive

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.