12 Απρ 2017

«Στοχευμένη επίθεση» στην αποστολή της Ντόρτμουντ βλέπει η αστυνομία


Πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν αμέσως μετά την αναχώρηση του λεωφορείου που επρόκειτο να μεταφέρει την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ από το ξενοδοχείο στο γήπεδο, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας κόντρα στη γαλλική Μονακό.

Είναι σαφές πως όποιος πυροδότησε τις εκρήξεις στο Ντόρτμουντ, είχε σκοπό να προκαλέσει ζημιά στην ποδοσφαιρική ομάδα, από τη στιγμή που η Αστυνομία της πόλης έκανε λόγο για απόλυτα στοχευμένη επίθεση, δίχως όμως να υπάρχει σιγουριά μέχρι στιγμής για το σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας.

Οι επικεφαλής της Αστυνομίας του Ντόρτμουντ, Γκρέγκορ Λάνγκε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την εισαγγελέα, Σάντρα Λουκ, ξεκαθάρισε πως η επίθεση ήταν στοχευμένη για την αποστολή της ομάδας του Τόμας Τούχελ.

«Πυροδοτήθηκαν τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί σε περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα πριν από το παιχνίδι και από την οποία περιοχή θα περνούσε το πούλμαν με προορισμό το γήπεδο. Στόχος ήταν η Ντόρτμουντ, όμως ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για τρομοκρατική ενέργεια. Βρέθηκε επίσης ένα γράμμα στο συγκεκριμένο σημείο και ελέγχεται για τη γνησιότητά του» ανέφερε ο Λάνγκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις σε δρόμο της συνοικίας Χέκστεν του Ντόρτμουντ, οι οποίες έπληξαν το πούλμαν της γερμανικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel, που επικαλείται κύκλους των αρχών ασφαλείας, επρόκειτο για μια στοχευμένη επίθεση κατά του λεωφορείου της Ντόρτμουντ. Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί μάλλον στην άκρη του δρόμου μέσα σε συστάδα θάμνων. Μετά το συμβάν η αποστολή των παικτών μεταφέρθηκε αρχικά πίσω στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Πηγή: Newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.