6 Απρ 2017

Βρέθηκαν οστά αγνοουμένων στην Καρπασία


Ενώπιον μιας μεγάλης ανακάλυψης βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά το 2006 τα μέλη της ΔΕΑ, αφού σε ανασκαφές που επιχειρήθηκαν στην κατεχόμενη Καρπασία εντόπισαν οστά Ελληνοκύπριων αγνοουμένων. Τα οστά εντοπίστηκαν σε περιοχή βορείως της λίμνης της Γαλάτειας και πιστεύεται ότι ανήκουν σε τέσσερεις ανατομικούς σκελετούς Ε/κ αγνοουμένων, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Ο εντοπισμός έγινε κατορθωτός αφού αξιοποιήθηκαν από κοινού πληροφορίες με την Τ/Κύπρια εκπρόσωπο στη ΔΕΑ, Γκιουλντέν Κιουτσιούκ. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ το μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ), Νέστορας Νέστορος, εξήγησε ότι και στο παρελθόν είχε γίνει ανασκαφή στην περιοχή, όπου είχαν εντοπιστεί οστά, αλλά είχαν πληροφορίες και για άλλο σημείο ταφής. «Αξιοποιώντας από κοινού τις πληροφορίες και χρησιμοποιώντας τη νέα, σύγχρονη τεχνολογία, έγινε κατορθωτό να έχουμε επιτυχές αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Κτίζουν ανεξέλεγκτα
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Σίγμα», μετά από συμφωνία με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους η τουρκική ομάδα Γαλατά Σαράι αγόρασε μεγάλη έκταση στη συγκεκριμένη περιοχή, την οποία θα χρησιμοποιήσει ως προπονητικό κέντρο για τους νέους και τις ακαδημίες της.

Το επενδυτικό πλάνο της τουρκικής ομάδας στη Γαλάτεια, μάλιστα, περιλαμβάνει την ανέγερση και πεντάστερου ξενοδοχείου. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια παραχωρήθηκαν εκτάσεις που ανήκουν σε Ελληνοκυπρίους σε άλλες δύο τουρκικές ομάδες, την Φενέρμπαχτσε και την Μπεσίκτας.

Εντείνονται οι προσπάθειες
Την ίδια ώρα, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται ασταμάτητα, εντείνοντας τις προσπάθειές της, για την τεκμηριωμένη διακρίβωση της τύχης καθενός αγνοουμένου, μέχρι και ο τελευταίος από τους συγγενείς να παραλάβει επιτέλους τις απαντήσεις που δίκαια απαιτεί τόσα χρόνια.

Πηγή: SigmaLive

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.