16 Απρ 2017

Αρχιεπίσκοπος: Η εθνική αφύπνιση ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε


Η “εθνική αφύπνιση, η οποία οδηγεί σε εθνική αυτογνωσία και ενότητα, είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε ως Κυπριακός Ελληνισμός, αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στην εγκύκλιό του για το Πάσχα. "Ο Ελληνισμός σήμερα βάλλεται από παντού, χωρίς, δυστυχώς, να διαθέτει αξιόπιστους συμμάχους", προσθέτει.

Στην εγκύκλιο που αναγνώστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς της Κύπρου, ο Μακαριώτατος είπε ότι οι τελευταίες εξελίξεις απέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας την αναξιοπιστία της Τουρκίας και κατέστησαν φανερό σ' όλους τον τελικό και μόνιμο στόχο της που είναι η κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.

"Παρά τις τόσες υποχωρήσεις μας, με σκοπό να επιτευχθεί μια υποφερτή λύση του προβλήματός μας, η Τουρκία συνεχώς προβάλλει νέες απαράδεκτες αξιώσεις τόσο για την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις, τις οποίες εγκατέλειψε χωρίς λόγο, όσο και για το περιεχόμενο της επιδιωκόμενης λύσης", πρόσθεσε.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου εξέφρασε την ευχή, του χρόνου το Αγιο Πάσχα να εορταστεί σε συνθήκες ελευθερίας σε όλες τις εκκλησίες και τα βουβά, για 43 χρόνια, καμπαναριά της Κύπρου να διαλαλήσουν σ' ολόκληρο τον κόσμο ότι "Ανέστη Χριστός και διεσκορπίσθησαν οι εχθροί Αυτού".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.