9 Απρ 2017

Κυριάκος Ταμπουκάρη: Ολυμπιονίκης της ελπίδας! (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)


Ο Κυριάκος Ταμπουκάρης είναι 20 ετών και κατάγεται από το Φρέναρος. Η ζωή του δεν ήταν εύκολη, αφού από το ξεκίνημα της είχε διαγνωσθεί με Σύνδρομο Down. Οι γιατροί δεν του έδιναν καμία ελπίδα και τόνιζαν πως θα έχει μια πολύ δύσκολη ζωή. Ο Κυριάκος όμως, με την αγάπη της οικογένειας του και τη δύναμη της ψυχής του διέψευσε τους γιατρούς και μάλιστα φέτος κατέκτησε μαζί με την ομάδα του, χρυσό μετάλλιο στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2017.

Της Διαμάντως ΑναστασίουΓια τον Κυριάκο ήταν ένα μεγάλο βήμα να ταξιδέψει μόνος του σε μια ξένη χώρα, με παιδιά που δεν ήξερε και δασκάλους που δεν γνώρισε ποτέ. Με την ενθάρρυνση όμως των δικών του ανθρώπων και της δασκάλας γυμναστικής του, πήρε την απόφαση να μπει στο αεροπλάνο για Αυστρία, με σκοπό τους εν λόγω αγώνες. Φυσικά, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, μιας και είναι πολύ κοινωνικός και τα βρήκε με όλους από την αρχή.


Αν και σε αυτήν την περίπτωση ο Κυριάκος είχε τους ενδοιασμούς του, γενικά λατρεύει τα ταξίδια και έχει πάει σε πολλές χώρες όπως Μάλτα, Πολωνία, Σουηδία, Ελλάδα και φυσικά στην Αυστρία. Του αρέσει επίσης και η γυμναστική, γι’ αυτό και τα συνδύασε στο πρόσφατο ταξίδι του στην πόλη Graz της Αυστρίας, όπου διεξάγονταν οι αγώνες. Εκεί, μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, η ομάδα floorball στην οποία συμμετείχε ο Κυριάκος κατέκτησε την πρώτη θέση και πήρε το χρυσό μετάλλιο.Ο Κυριάκος, ήρθε πίσω συγκινημένος και περήφανος για την νίκη της ομάδας του, ενθουσιασμένος με τις νέες εμπειρίες που αποκόμισε και συνεχίζει την καθημερινότητα του. Περνάει αρκετές ώρες στο Ειδικό Σχολείο Αποστόλου Βαρνάβα στο Λιοπέτρι, ενώ τα απογεύματα του είναι πάντα γεμάτα, με γυμναστική, ηλεκτρονικά παιχνίδια και τηλεόραση. Τα Σαββατοκύριακα ακολουθεί πιστά στο γήπεδο την αγαπημένη του Ανόρθωση και δε δέχεται να τον ενοχλεί κανείς όταν παρακολουθεί ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Στο χωριό του τον γνωρίζουν όλοι, αφού λατρεύει να πηγαίνει στο καφενείο του πατέρα του και να συζητάει για ώρες με τους συγχωριανούς του, σερβίροντας τους τον καφέ τους.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αδερφή του Κυριάκου, Χρυστάλλα Ταμπουκάρη για την προθυμία και τη βοήθεια
Διαμάντω Αναστασίου 
Sotiranews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.