17 Απρ 2017

Δευτέρα του Πάσχα με παραδοσιακά παιχνίδια στην επ. Αμμοχώστου


Παράδοση θα μυρίσει η επαρχία Αμμοχώστου με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Δήμοι και οι κοινότητες με αφορμή τη Δευτέρα του Πάσχα.


Δευτέρα του Πάσχα στη Σωτήρα

Στον Δήμο Σωτήρας παραδοσιακά παιχνίδια θα στηθούν στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Οι Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας θα διοργανώσουν από τις 2 μέχρι και τις 5 το απόγευμα πασχαλινά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, τα οποία περιλαμβάνουν αβγοδρομίες, σακουλοδρομίες, σχοινί, σούσα κ.α. Στις 5 το απόγευμα θα ακολουθήσει εσπερινή ακολουθία και ακολούθως στις 6:15 θα πραγματοποιηθεί η πασχαλινή εκδήλωση από τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας με Κυπριώτικο Σκετς, χορούς, τραγούδια και κληρώσεις με πλούσια δώρα.


Καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Αγία Νάπα

Στην Αγία Νάπα οι αποψινές εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα των πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου. Στις 15:45 θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αγάπης, στις 16:30 θα στηθούν σούσες και θα διοργανωθούν "Τσιαττιστά στην Τουμπεζιά με τον Χορευτικό Όμιλο Δήμου Αγίας Νάπας. Από τις 17:30 μέχρι και τις 19:00 θα διοργανωθούν Πασχαλινά Παραδοσιακά Παιχνίδια, ενώ στις 19:00 το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς Ηπείρου, Θράκης και Μακεδονίας με τον Χορευτικό Όμιλο Δήμου Αγίας Νάπας. Στις 20:00 θα ακολουθήσουν “Παραδοσιακά Ακούσματα και Λικνίσματα” από το Μουσικό Σχήμα Ανδρέα Νικολάου και το Χορευτικό Συγκρότημα “Ανάδυση” Παραλιμνίου με Λαϊκούς Ποιητές, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 21:00 με τον Χορευτικό Όμιλο “Ρύμβος”.


Πασχαλινά παιχνίδια στο Παραλίμνι

Ο Δήμος Παραλιμνίου θα διοργανώσει στις 16:30 Παραδοσιακά Παιχνίδια στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου από τις Κατηχητικές Συνάξεις Αγίου Γεωργίου. Στις 19:00 θα ακολουθήσει Παραδοσιακή Χορευτική Παρέλαση από το Πολιτιστικό Εργαστήρι "Παρά τη Λίμνη" στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και γλέντι στη Δημοτική Πλατεία Μητροπόλεως.


Δευτέρα του Πάσχα στο Αυγόρου

Στην Κοινότητα του Αυγόρου, το Κοινοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο "Αβκορίτισσα Φωνή" διοργανώνουν πασχαλινή εκδήλωση στον περίβολο της Εκκλησίας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Στις 15:00 το μεσημέρι θα διοργανωθεί Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα μετά φαγητού και μουσικής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας κ. Παναγιώτη Σεντόνα.


Παράλληλα μία ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώνεται στον Βοτανόκηπο "Cyherbia" της Κοινότητας Αυγόρου. Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα, από τις 9:30 μέχρι τις 18:00, εκατοντάδες Πασχαλινά αυγά θα βρίσκονται κρυμμένα στον μεγάλο Λαβύρινθο στο Βοτανικό Πάρκο Cyherbia στο Αυγόρου. Θα πραγματοποιούνται, επίσης, ολοήμερα παιχνίδια παρατήρησης στον βοτανόκηπο και στο δάσος, αυγοδρομίες, σχοινί και σακουλοδρομίες. (Πληροφορίες τηλ. 99915443). Το πάρκο θα είναι κλειστό τη Κυριακή του Πάσχα. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

SotiraNews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.