2 Απρ 2017

Καθάρισαν την ακτογραμμή και τον βυθό της Ξυλοφάγου (video&photos)


35,5 χιλιάδες εθελοντές κάθε ηλικίας συμμετείχαν σήμερα στον 5ο ταυτόχρονο καθαρισμό του νησιού μας. Η Παγκύπρια Εκστρατεία Καθαρισμού με την ονομασία «Let’s Do it Cyprus – Καθαρίζω την Κύπρο σε μια Μέρα», είναι μέρος ενός μεγαλύτερου δικτύου εθελοντών, στο οποίο συμμετέχουν 113 χώρες και 16 εκατομμύρια εθελοντές ανά το παγκόσμιο και στόχο έχει να απαλλάξει τις ακτές και τις φυσικές περιοχές από τα σκουπίδια.


Μικροί και μεγάλοι εθελοντές, παρά τα απρόοπτα του καιρού συμμετείχαν μαζικά στην μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία μέχρι σήμερα με 550 σημεία καθαρισμού ανά το παγκύπριο.


Για πρώτη φορά 563 ομάδες ένωσαν δυνάμεις και κατέκλυσαν τους δρόμους, τα πάρκα, τους αγρούς και τις παραλίες.


Στην Κοινότητα του Ξυλοφάγου, περισσότεροι από 200 εθελοντές από το Σωματείο «Όνειρο», το Κέντρο Νεότητας της Κοινότητας, τον Οργανισμό Guardians Training Centre και το Κοινοτικό Συμβούλιο καθάρισαν την ακτογραμμή και τον βυθό στην παραλία της Ξυλοφάγου.
Η χώρα μας κατέχει αρνητική πρωτιά στο θέμα της παραγωγής σκουπιδιών αφού βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η φετινή εκστρατεία καθαρισμού διοργανώθηκε από το δίκτυο εθελοντών Together Cyprus και την Επίτροπο Περιβάλλοντος, ενώ υποστηρικτές ήταν ο Επίτροπος Εθελοντισμού, το Τμήμα Δασών, η Ένωση Δήμων και η Ένωση Κοινοτήτων.

SotiraNews / Sigma TV

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.