23 Μαΐ 2017

Τρομοκρατικό χτύπημα με τουλάχιστον 19 νεκρούς στο Μάντσεστερ


Το δικό της «Μπατακλάν» φαίνεται πως ζει εδώ και λίγες ώρες η Βρετανία μετά την βομβιστική επίθεση που έγινε στο Manchester Arena λίγα λεπτά μετά το τέλος της συναυλίας της γνωστής αμερικανίδας ποπ τραγουδίστριας Αριανα Γκράντε.

Οι τελευταίες πληροφορίες φαίνεται να επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας ο οποίος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και ανατινάχθηκε, όχι μέσα στο συναυλιακό χώρο, αλλά έξω από αυτόν την ώρα που ο κόσμος αποχωρούσε μετά το τέλος της συναυλίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο δράστης φαίνεται πως είχε βάλει καρφιά μέσα στον μηχανισμό προκειμένου να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες.

Τέλος, να σημειωθεί, πως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως για το αν υπήρξε μια ή δυο εκρήξεις και βέβαια πόσοι είναι οι δράστες.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας του Μάντσεστερ μέχρι και αυτή την ώρα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 19 ατόμων, ενώ 50 ακόμα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά. Παράλληλα, η αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα και ως τέτοιο αντιμετωπίζει το περιστατικό.

Την ίδια ώρα, αμερικανοί αξιωματούχοι αλλά και στελέχη των βρετανικών μυστικών υπηρεσίων, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, θεωρούν πως πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας και σημειώνουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται για έργο καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε την ώρα που ο κόσμος έβγαινε από τον συναυλιακό χώρο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.