5 Μαΐ 2017

Για 30 χιλιάδες ευρώ "μπλέχτηκε" ο Χ. Ανδρέου στο τετραπλό φονικό (ΒΙΝΤΕΟ)


Για τριάντα χιλιάδες ευρώ και ένα αυτοκίνητο πολυτελείας μπλέχτηκε στο σχέδιο εκτέλεσης του Φάνου Καλοψιδιώτη, ο Χαράλαμπος Ανδρέου.

Ολόκληρο το σχέδιο δολοφονίας του Φάνου, την αμοιβή αλλά και ποιος έδωσε το συνθηματικό για την εκτέλεση, αποκάλυψε κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ο άνθρωπος που συμμετείχε στο στυγερό έγκλημα του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα, Χαράλαμπος Ανδρέου.

Οι τύψεις ήταν αυτές που ανάγκασαν τον Ανδρέου να περιγράψει τα πάντα με συγκλονιστικές λεπτομέρειες. Ποιες οι συναντήσεις πριν το άγριο φονικό, πως καταγράφονταν οι κινήσεις του Φάνου Καλοψιδιώτη αλλά και ποιους έδειξε ως συντονιστές της δολοφονίας.

"Έσιει που την ημέρα που εγίνηκε η κουβέντα εν μπορώ να ησυχάσω. Επία θύμα. Ένιωθα τύψεις, ενεν κάτι που ήθελα να κάμω εγώ. Πονάω το στομάχι μου και θέλω να τα πω να ξαλαφρώσω, να φύγουν οι τύψεις από πάνω μου. Με βρήκε ο Μπένης λίγο μετά το Πάσχα και μου ζήτησε να βρω διαμέρισμα για κάποιο φίλο του. Πήρα τον Μπένη με δύο άτομα στο διαμέρισμα και μου είπε να τους παίρνω κάθε μέρα φαί και να με πληρώνει. Μια μέρα ο Μπένης βρεθήκαμε και έδωσε μου μία τσάντα να την φυλάξω και κατάλαβα ότι είχε όπλο. Ύστερα έφερεν μου άλλη τσάντα με όπλο μεγάλο. Είπε μου ενά την κάμω του Αλεξουθκιού και του Σήφη. Είχε κάποιες διαφορές ο Μπένης μαζί του Αλέξη γι' αυτό ήθελε να τον σκοτώσει. Του είπα να μεν με νεκατώσει αλλά επέμενε. Ως αντάλλαγμα μου υποσχέθηκαν ότι θα μου έδιναν κάποια λεφτά, συγκεκριμένα η αμοιβή μου ήταν 30 χιλιάδες ευρώ για να αγοράσω το αγαπημένο μου αυτοκίνητο" είπε ο Χαράλαμπος Ανδρέου.

Όπως ανέφερε, η δολοφονία δεν έγινε γιατί ο Μαυρομιχάλης πήγε στην Ελλάδα. Με αποτέλεσμα το σχέδιο να στραφεί προς τη δολοφονία του Φάνου Καλοψιδιώτη για την οποία τον ενημέρωσε ο Μπένης.

Ο Ανδρέου παραδέχθηκε ότι αυτός διευθέτησε την διαμονή των δύο εκτελεστών στη Λευκωσία και στον Πρωταρά καθώς και ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο το βράδυ του τετραπλού φονικού, μετά από οδηγίες που λάμβανε από τον Μπένη. Τους Μπουρέλι και Βόγλι τους ήξερε ως ο Μεγάλος και ο Μικρός και τους αποκαλούσαν έτσι λόγω του σωματότυπού τους.

Ο Ανδρέου περιέγραψε καρέ καρέ το τι έγινε το βράδυ της στυγερής δολοφονίας. Όσο για το σύνθημα το οποίο θα μαρτυρούσε τον χώρο που θα βρισκόταν ο Φάνος ήταν το "οκ1" για το Stone Garden και το "οκ2" για το Ελληνάδικο.

"Περιμέναμε να μας στείλουν μήνυμα να πάμε στο εστιατόριο. Είπε μας ο Μάριος τωρά περιμένουμε. Πήρε μήνυμα στο κινητό του ο Μπένης και έγραφε οκ1. Οι Αλβανοί ντύθηκαν με μαύρα ρούχα και κουκούλες. Εγώ φόρεσα μαύρα ρούχα και γάντια πλαστικά και ξεκινήσαμε. Στάθμευσα πίσω από το εστιατόριο. Άκουσα τους δύο Αλβανούς που οπλίσαν. Εγώ έτρεμα. Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άκουσα τις σφαίρες. Λίγο μετά ήρθε πίσω μόνο ο ένας και φώναζε “Φύγαμε, φύγαμε”. Τον ρώτησα πού ήταν ο άλλος και μου απάντησε “Έφαγε σφαίρα”. Μέσα στο αυτοκίνητο ο Μπουρέλι φώναζε "τον σκότωσα, τον σκότωσα, εγώ του έριξα τη σφαίρα". Πήγαμε στο χωράφι που ήταν το αυτοκίνητο και ο Αλβανός μπήκε στο αυτοκίνητο της Σοφίας και μαζί μου ο Μπένης".

Ο Πένταυκας ήταν αυτός που ενημέρωσε τον Μπένη με ένα μήνυμα που έγραφε οκ1 και μου έδειξε τον δρόμο διαφυγής, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέου.

"Στις 14 Ιουνίου πήγαμε εγώ ο Μπένης και ο κατηγορούμενος 2 και μας έδειξε το δρομολόγιο διαφυγής. Πήγαμε και στις 23 του μήνα. Οδηγούσε ο κατηγορούμενος 2, εγώ συνοδηγός και ο Μπένης καθόταν πίσω. Ήμασταν με ένα αυτοκίνητο suzuki που είχε φιμέ παράθυρα. Μας είπε ότι ήταν ο πιο εύκολος τρόπος επειδή δεν υπήρχαν κάμερες και για να πάνε κάποιοι δικοί του να κάψουν το αυτοκίνητο. Ο Πένταυκας έδειξε του Μπένη βίντεο από κινητό τηλέφωνο όπου φαίνονταν οι κινήσεις του Καλοψιδιώτη. Στο βίντεο ακουγόταν: "Ήρτεν η ώρα σου, εν να σε κανονίσω"".

Λίγες μέρες μετά την στυγερή δολοφονία, όπως ανέφερε ο μάρτυρας συναντήθηκε με τον Μπένη στη Λευκωσία.

"Βρεθήκαμε τη Δευτέρα το απόγευμα μετά το φόνο. Συναντηθήκαμε στο μπούκικο του Φένεκ. Είπε μου να πάρω φαγητό και όταν πήγα ο Μάριος ήρθε πίσω από το ταμείο και με ρώτησε τι έγινε με την Αστυνομία. Του είπα και μου είπε "Αρφούι μου pls μεν με δώκεις, αρφούι μου Pls μεν με δώκεις και θα είμαι δίπλα σου ότι χρειαστείς. Θα σου φέρω και δικηγόρο"".

Ανέφερε ακόμη ότι ο Μάριος Χριστοδούλου του είχε πει ότι θα τους ενημέρωνε φρουρός του Φάνου, ο οποίος κατά την διάρκεια του εγκλήματος θα βρισκόταν στην τουαλέτα.

Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή.Πηγή: alphanewslive

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.