26 Μαΐ 2017

Χωρίς μόνιμο νεφρολόγο το Γ.Ν Αμμοχώστου- Σοβαρές ελλείψεις


Χωρίς μόνιμο γιατρό νεφρολόγο, λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου από το 2015 μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έντονα προβλήματα σε σχέση με τους νεφροπαθείς στην περιοχή Αμμοχώστου.

Υπάρχουν νεφροπαθείς οι οποίοι χρειάζονται αιμοκάθαρση καθημερινά και όμως νεφρολόγος υπάρχει στο Νοσοκομείο μόνο δυο φορές την εβδομάδα. Αποτέλεσμα της ελλείψεως αυτής είναι να επιβλέπουν τη διαδικασία νοσηλευτές, οι οποίοι με τη σειρά τους κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα που τους έχουν επιμεριστεί.

Ο νεφρολόγος που επισκέπτεται το Νοσοκομείο δυο φορές την εβδομάδα δεν είναι πάντα ο ίδιος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και σύγχυση στους νεφροπαθείς, ιδιαίτερα στους 21 αιμοκαθαρόμενους.

Κάνουν λόγο για επιτακτική ανάγκη τοποθέτησης μόνιμου νεφρολόγου στο Νοσοκομείο και προειδοποιούν με εξαγγελία μέτρων εντός των επόμενων ημερών.

Στη σημερινή εκπομπή της Γωγώς Αλεξανδρινού "Μεσημέρι και Κάτι" της τηλεόρασης του Sigma, παρενέβη τηλεφωνικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Νεφρολόγων επ. Αμμοχώστου, ο οποίος παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται.Πηγή: SotiraNews / SigmaLive

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.