16 Μαΐ 2017

Ολοήμερη συνάντηση διαπραγματευτών για το Κυπριακό


Ολοήμερη συνάντηση εφ’ όλης της ύλης θα έχουν σήμερα οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ενόψει και της συνάντησης, που θα έχουν αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.

Πρόκειται για την τελευταία συνάντηση, από τις τέσσερις, που είχαν καθορίσει οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, κατά την επανέναρξη των συνομιλιών τον Απρίλιο, μετά από σχεδόν δίμηνη διακοπή.

Στη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει αξιολόγηση και επανεκτίμηση της κατάστασης, αποτίμηση των όσων συμφωνήθηκαν και καθορισμός των επόμενων βημάτων.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, στη συνάντηση θα υπάρξει κατεύθυνση για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, χωρίς να αποκλείεται μία πρώτη προσέγγιση για τη σύγκλιση νέας Διάσκεψης στη Γενεύη.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι βασικές προϋποθέσεις για συνέχιση του διαλόγου επί ελβετικού εδάφους είναι να γίνει κατάλληλη προετοιμασία, να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία δεν θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο και η Τουρκία να είναι αποφασισμένη να συζητήσει ουσιαστικά τα ζητήματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

Πηγή: SigmaLive

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.