10 Μαΐ 2017

Στο δικαστήριο η Ελένη Σιδερένου από τη Σωτήρα για την αποφυλάκισή της


Στο Ανώτατο Δικαστήριο έχει προσφύγει η βαρυποινίτισσα Ελένη Σιδερένου 67 ετών από τη Σωτήρα εναντίον του Συμβουλίου Αποφυλακίσεως Επ’ Αδεία το οποίο απέρριψε το αίτημα της για αποφυλάκιση μετά από 10 χρόνια στις Κεντρικές φυλακές, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης 15 ετών από το 2008 για υπόθεση ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών και ο σύζυγός της ενώ για ένα διάστημα στις Κεντρικές φυλακές κατέληξε και ο γιος της για υπόθεση επίσης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας "ΡΕΠΟΡΤΕΡ", η 67χρονη αιτήθηκε αποφυλάκιση υπό όρους και κατά την συνέντευξη της στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως, το Συμβούλιο της είχε θέσει όρο ότι σε περίπτωση που αποφυλακιστεί, δεν θα μπορούσε να έχει επαφές με το σύζυγο και το γιο της.

Πράγμα το οποίο θα έλεγε κανείς ότι είναι παράδοξο, αφού η βαρυποινίτισσα εδώ και 10 χρόνια που κρατείται στις Κεντρικές φυλακές, έχει επαφή με το σύζυγο της (στα πλαίσια που δικαιούνται) ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης.

Με τον όρο του Συμβουλίου, σε περίπτωση που αποφυλακιζόταν, η Σιδερένου δεν θα μπορούσε να επισκέπτεται το σύζυγό της στις φυλακές, ούτε και το γιο της εκτός φυλακών, πράγμα το οποίο η ίδια αρνήθηκε, δηλώνοντας ότι προτιμά να παραμείνει στις φυλακές.

Το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως είπε «όχι» στην αποφυλάκιση της Σιδερένου λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του αδικήματος. Ενώπιον του Συμβουλίου κατατέθηκαν στοιχεία ότι η βαρυποινίτισσα έχει καλή διαγωγή και είναι συνεργάσιμη και για αυτό 5 φορές είχε βγει εκτός φυλακών για άδεια, όπως δικαιούταν.

Ο δικηγόρος της Σιδερένου, Γιάννης Πολυχρόνης, καταχώρησε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για τάχιστη εξέταση της υπόθεσης και σήμερα αποφασίστηκε όπως στις 9 Ιουνίου αρχίσει η ακροαματική διαδικασία.

Η πρωτοφανής υπόθεση

Η υπόθεση της Σιδερένου, σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ του "ΡΕΠΟΡΤΕΡ", αφορά την εισαγωγή στην Κύπρο ποσότητας ναρκωτικών, πρωτοφανούς για τα Κυπριακά δεδομένα, με στόχο την προμήθειά της σε άλλα πρόσωπα. Συγκεκριμένα μετέφεραν κοκαΐνη βάρους περίπου 12 κιλών και κάνναβης βάρους περίπου 189 κιλών μέσα σε ψυχτικούς θαλάμους που ήταν μέσα σε εμπορευματοκιβώτια.

Στο κατηγορητήριο, περιλαμβάνονταν πέντε κατηγορούμενοι που αντιμετώπιζαν διάφορα αδικήματα. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και ο σύζυγος της Σιδερένου ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν ο ιθύνων νους. Είχε παραδεχθεί ενοχή και τιμωρήθηκε με διάφορες ποινές, από τις οποίες η ανώτατη ήταν ποινή φυλάκισης 23 χρόνων. Επίσης για την υπόθεση καταδικάστηκαν άλλα τρία πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως αυτά τέθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, η Ελένη Σιδερένου διατηρούσε διαμέρισμα στην Αθήνα, όπου άγνωστα πρόσωπα, μετέφεραν τις μεγάλες ποσότητες των ναρκωτικών.

Εκεί η Σιδερένου συσκεύασε αεροστεγώς τα ναρκωτικά σε πλαστικά σακούλια, αφού προηγουμένως τα πασπάλισε με καφέ-ροζ ουσία, ώστε να εξουδετερώνεται η οσμή τους. Στη συνέχεια, αφού τα τοποθέτησε σε 20 χάρτινα κιβώτια, τα παράδωσε στον πέμπτο της παρέας, ο οποίος τα μετέφερε από το διαμέρισμα της στις εγκαταστάσεις εταιρείας διεθνών μεταφορών στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου και τα παρέδωσε σε άλλο πρόσωπο, που επίσης συνελήφθη, για να τα μεταφέρει μέσα σε εμπορευματοκιβώτια της εταιρείας του στην Κύπρο.

Στις 27 Μαρτίου 2008 τα ναρκωτικά εισήχθηκαν στην Κύπρο και αποθηκεύτηκαν σε ψυχτικούς θαλάμους στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου.

Ο σύζυγος της Σιδερένου θεάθηκε να παραλαμβάνει τα ναρκωτικά από τους ψυχτικούς θαλάμους, να τα φορτώνει στο φορτηγό αυτοκίνητό του και να αναχωρεί. Λίγο αργότερα, άντρες της ΥΚΑΝ ανέκοψαν το φορτηγό του συζύγου της στη Λευκωσία. Στην έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν σ' αυτό 20 χάρτινα κιβώτια, τα οποία περιείχαν τα ναρκωτικά που συσκεύασε η σύζυγος του στην Αθήνα, η οποία επέστρεψε στην Κύπρο την επόμενη ημέρα της σύλληψης του συζύγου της.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στην Σιδερένου, κατόπιν παραδοχής, συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 5 ετών για το αδίκημα της συνωμοσίας για εισαγωγή στην Κύπρο μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και 15 ετών για το αδίκημα της προμήθειας της ίδιας ποσότητας ναρκωτικών σε άλλο πρόσωπο. Προηγήθηκε απόφασή του, μετά από αίτηση της Κατηγορούσας Αρχής για δήμευση του ποσού των €23.470,34 το οποίο ήταν κατατεθειμένο σε δύο λογαριασμούς προς όφελος της.

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.