5 Μαΐ 2017

Παραλίμνι: Η Αστυνομία τίμησε την προστάτιδά της Αγία Ειρήνη (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)


Η μνήμη της προστάτιδος της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ειρήνης εορτάσθηκε με κάθε Λαμπρότητα στην Ιερά Μητροπολη Κωνσταντίας -Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.


Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε με την παρουσία του Πανιεροτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας -Αμμοχώστου κ. Βασιλείου στο Παραλίμνι την παραμονή της Εορτής, την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017.Συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, όπου και η έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου στις 6:30 έγινε η Υποδοχή την Τιμίας Κάρας του Αγίου Επιφανίου, Πολιούχου Αγίου της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της Αγιας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, προστάτιδος της Αστυνομίας Κύπρου. Τα Ιερά Λείψανα μετέφερε ο Έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος.


Στην συνέχεια τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Πανιεροτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας -Αμμοχώστου κ. Βασιλείου στην παρουσία του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, του Δημάρχου Παραλιμνίου, των Δημάρχων Αγίας Νάπας και Δερύνειας, του Αστυνομικού Διευθυντή Αμμοχώστου, του Στρατιωτικού Διοικητης της 7ης Ταξιαρχίας, του πρώην Υπουργού Υγειας, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.


Σύσσωμη ήταν η παρουσία και συμμετοχή των Αξιωματικών - Υπαξιωματικών, και όλων των Υπηρετούντων και Εργαζομένων στο Σώμα τηςΑστυνομικής Διευθυνσης Αμμοχώστου καθώς των συνταξιούχων του Σώματος και πλήθους κόσμου!


Πριν την απόλυση του Εσπερινού αναπεύθυκε δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως πάντων των υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος αγωνισαμένων πεσόντων και πάντων των Ανδρών και Γυναικών του Σώματος της Αστυνομικής Διευθυνσης Αμμοχώστου των αδίκως τελειωθέντων εν τη ώρα του καθήκοντος, καθώς και των εν ειρήνη τελειωθέντων αδελφών, του Σώματος της Αστυνομίας.

Ο Μητροπολιτης Κωνσταντίας κ.Βασίλειος ευχήθηκε στο Αστυνομικό Σώμα χρόνια πολλά για την εορτή και αναφέρθηκε στο δύσκολο αλλά θεάρεστο έργο της Αστυνομίας.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Αρχηγού απεύθυνε ο Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης κ.Κύπρος Μιχαηλίδης

Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε η περιφορά των Εικόνων και των ιερών Λειψανων της Αγίας Ειρήνης και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Επιφανίου στους κεντρικούς δρομους του Παραλιμνίου. Κατά την διάρκεια της περιφοράς παιάνιζε η Φιλαρμονική της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου.


SotiraNews / Φωτογραφίες: Χάρης Χατζηιορδάνης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.