8 Μαΐ 2017

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Εσωτερικών


Ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, ως ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, μετά την παραίτηση του Σωκράτη Χάσικου. Ο κ. Πετρίδης, μέχρι σήμερα ήταν Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ταυτόχρονα Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, ενώ βρέθηκε να διαχειρίζεται πολλά παραπάνω από τα καθήκοντά του στο εν λόγω αξίωμα.

Κατά την διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ανέλαβε με μία πολύ μικρή ομάδα την Αναπτυξιακή Μεταρρύθμιση και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις ξένες επενδύσεις, δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και έχτισε την πρώτη πύλη ανοιχτής διακυβέρνησης. Ακολουθούν μία σειρά μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα εφαρμοστούν συνδυαστικά με την λειτουργία των Υφυπουργείων. Όλα αυτά υπό την αίρεση βέβαια της Βουλής.

Είναι χαμηλών τόνων και δεν εμφανίζεται στο προσκήνιο αν δεν παραστεί ανάγκη και την ίδια ώρα δεν φοβάται να εκφράσει την άποψή του ακόμη και αν σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να διαφέρει από την επίσημη κυβερνητική θέση.

Σύντομο βιογραφικό του Κωνσταντίνου Πετρίδη

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1η Ιουλίου του 1974. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως έφεδρος αξιωματικός πεζικού.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Νόττιγχαμ και ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο - Μάστερ στην Πολιτική Οικονομία (MSc Political Economy of Transition in Europe) από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (London School of Economics).

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το 2000 εργάστηκε σε θέματα εναρμόνισης στη Διεύθυνση Σχέσεων Κύπρου – ΕΕ στο Γραφείο Προγραμματισμού. Από το 2000 μέχρι το 2006 διετέλεσε Ανώτερος Λειτουργός στον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου και εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία και στην Εθνική Επιτροπή Προετοιμασίας για την Υιοθέτηση του Ευρώ.

Το 2006 προσελήφθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες όπου και εργάστηκε ως οικονομολόγος στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διετέλεσε διαπραγματευτής σε συμφωνίες απελευθέρωσης του εμπορίου μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών ενώ εργάστηκε και σε θέματα δημόσιων ενισχύσεων στον τομέα των μεταφορών.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Πηγή: offsite.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.