5 Μαΐ 2017

Θα δοθούν κονδύλια από ΕΕ για ολοκλήρωση των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Λεύκας


Αναμένονται κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ολοκληρωθούν τα κατασκευαστικά έργα στα οδοφράγματα Δερύνειας και Λεύκας, σύμφωνα με τον Σώτο Ζακχαίο.

Όπως διαφάνηκε από τις επισκέψεις στα οδοφράγματα της Δερύνειας και Λεύκας που πραγματοποίησαν την τελευταία βδομάδα εκπρόσωποι ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας, τα έργα βρίσκονται σε καλό δρόμο αλλά το μέρος του δρόμου που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη και στα δύο οδοφράγματα ακόμη να επιδιορθωθεί.

Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της ελληνοκυπριακής πλευράς στην Τεχνική Επιτροπή για τα οδοφράγματα, Σώτος Ζακχαίος εξήγησε ότι αναμένεται η χρηματοδότηση από ΕΕ και έγινε ήδη σχετικό αίτημα.

“Αναμένουμε να εξευρεθούν τα κονδύλια ούτως ώστε να προχωρήσουν όπως έγινε και στις προηγούμενες διαδικασίες με κοινοπραξία ε/κ και τ/κ εταιρείας κατασκευών για να ολοκληρωθούν τα έργα στη νεκρή ζώνη τόσο στη Δερύνεια όσο και στη Λεύκα”, είπε.

Εξάλλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλιμ Σιντίκ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η Δύναμη είναι έτοιμη να διευκολύνει την κατασκευή των δρόμων εντός της νεκρής ζώνης και στα δύο οδοφράγματα.

Σημείωσε ότι είναι ευθύνη των δύο πλευρών να εξεύρουν τη σχετική χρηματοδότηση και να συμφωνήσουν για τη διαδικασία προσφορών ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα έργα στα δύο οδοφράγματα.

Στο οδόφραγμα Δερύνειας ο δρόμος έχει ασφαλτοστρωθεί στα κατεχόμενα αλλά δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση, ούτε και έχουν τοποθετηθεί τηλεφωνικές γραμμές στο χώρο όπου θα γίνεται έλεγχος.

Στις ελεύθερες περιοχές, έχουν κατασκευαστεί πεζοδρόμια και απομένει η ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Αμμοχώστου και η τοποθέτηση των λυόμενων υποστατικών.

Στο οδόφραγμα Λεύκας, στις ελεύθερες περιοχές άρχισαν οι εργασίες για διαπλάτυνση δρόμου μήκους 2.6 χμ ενώ η τουρκοκυπριακή πλευρά εργάζεται πάνω σε δρόμο με απόσταση 1.5 χλμ.

Δεν έχει όμως γίνει οποιαδήποτε εργασία στη νεκρή ζώνη και στα δύο οδοφράγματα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.